<

Показали відео, як у Нововолинську проводили операцію, завдяки якій вдалося врятувати п’ять життів

20:19 | 5.05.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
1989
/ Коментарі відсутні

У Нововолинській лікарні шість життєво важливих органів вилучали в посмертного донора декілька медичних бригад та оперативно доставили для пересадки.

Завдяки трансплантації було врятовано чотири дорослих життя та одне дитяче, повідомили на сторінці Нововолинської лікарні.

Нагадаємо, донором став 42-річний нововолинець.

42-річний чоловік після перенесеного другого інсульту, на жаль, втратив життя. Лікарі констатували смерть мозку, але є можливість вилучити здорові органи та врятувати декілька життів.

“Схиляємо голови й дякуємо рідним за таке непросте, але благородне рішення!Світла пам’ять донору”!

Відео Нововолинська лікарня опублікувала в інстаграмі:

“Часу обмаль. Консиліум. Згода родичів. Поки відбувається десятки процесів підготовки до вилучення органів, «життя» в людині підтримується анестезіологами НЦМЛ за допомогою апаратів життєзабезпечення. Паралельно – готуються операційні та пацієнти для пересадки. Вилучення та трансплантація органів, ще й у такій кількості, – це потужна командна робота десятків медиків”, – йдеться у дописі.

Завдяки донору, згоді родичів та співпраці медиків з різних куточків країни, вдалося провести першу в Україні успішну трансплантацію комплексу підшлункова залоза-нирка, яку виконали у Львові.

Органи отримала 33-річна дружина захисника. Її виписали в день народження. Разом із тим лікарі одномоментно виконали ще три складні трансплантації: легень, серця та печінки.

Легені пересадили чоловіку з Донеччини. Печінку трансплантували 43-річному жителю Закарпаття. Серце пересадили 48-річному львів’янину.

А ще одну нирку отримала дитина, яку оперували в столиці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер