<

Показали світлини будівництва Свято-Духівського Собору в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 6.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1538
/ 1 коментар

В мережі опублікували світлини 1994-го року з будівництва Свято-Духівського Собору в Нововолинську.

Фото розмістив історик- краєзнавець Юрій Велінець у фейсбук-спільноті Історія Нововолинської громади.

Історія цього храму розпочинається із заяви 25 мешканців Нововолинська, яку написали 4-го вересня 1990-го року. Будували церкву понад 30 років. 

Будівництво відбувалося усіма промисловими підприємствами міста та їх робітниками на добровільній основі, що свідчить про єдність міщан в духовній справі.

Кожного року підприємства узгоджували між собою відправлену кількість робітників із свого штату на будівництво храму, а також за власні кошти орендували будівельну техніку.

У 2002-му році встановили хрест на центральному куполі. У 2007-му році розпочали внутрішні оздоблювальні роботи, а в 2014-му створили іконостас. 

7-го квітня 2017-го року у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, відбулося перше святкове Богослужіння у соборі. Храм завдячує своїй величі протоієрею Стефану Фульмесу, який від самого початку опікувався храмом і брав активну участь в його будівництві.




один коментар
  1. Будували-будували, а закінчити не можуть. Нормальні українці зробили б це давно, але одні хохли навколо. За 30 років, тільки за кошти добровільних пожертв з-за кордону уже кілька храмів побудували, це не рахуючи державних субвенцій, та коштів прихожан. Власне, схожа ситуація і з 10-ю шахтою. Вживаючи стилістичну фігуру можу висловитись: Нове Українське державотворення у лиці двох будівель!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер