<

Показали ретро-світлину з відпочинку на Західному Бузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:08 | 21.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2138
/ коментарів 7

Опублікували фото 1962-го року з відпочинку на Західному Бузі.

Світлиною поділився Юрій Велінець у спільноті Історія Нововолинської громади.

Ретрофото взято з фотоальбому подарованого Микиті Хрущову від гірників до 12-річчя Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Читачі спільноти у коментарях розповідають про спогади того часу.

“В дитинстві у вихідні дні часто їздили з батьками. Ще й фотографії є. Завжди було людей багато в сонячні дні. Пам’ятаю, як боялась іти через підвісний міст. Це було прекрасне дитинство.”

“А, справді, з правої сторони від мосту був пляж, через Буг – підвісний міст. Ніякого кордону з Польщею в цьому місці не було. По вихідних з Нововолинська людей возили “шараповськими” автобусами.”

“Біля підвісного моста в 60-х був шикарний піщаний пляж. Берег був спланований грейдером і навезено достатньо піску. Також там був стаціонарний буфет, який працював тільки у вихідні та святкові дні.

З часом Буг пісок змив під час паводків і в середині 70-х від того пляжу вже й сліду не лишилося. Непоганий пляж був на старому руслі. Теж насипний але галькою. Вище по течії, з півкілометра від моста був ще один пляж, на крутому меандрі Бугу. Так званий “Молодіжний”. Там пісок був ще до кінця 70-х. Я в 70-х вчився в НЕМТ, то той пляж був для студентів улюбленим місцем відпочинку.”




коментарів: 7
  1. Нє вольно так гарно описувати жахливі часи голодомору 1960-1970 років. Бо в деяких бувших комсомольців від прочитаного гикавка почнеться.

  2. Юрій Велінець забув підписати, що люди на фото, які щасливо посміхаються-це масовка, на яку пригнали політичних в`язнів нововолинського комуністичного концтабору. Читачі, пишучи про чудові пляжі на берегах З. Бугу, не згадують, що на них відпочивали сім`ї пузатих партійних функціонерів, а простий люд за колючкою в таборах, мріяв про шматочок хліба в ці страшні 1960-1970 роки комуністичного голодомору та репресій. Велінець, подаючи фото, щасливих людей 1962 року, просто не подумав, що цю статтю прочитають аліки, анатолі та їм подібні. Не можна так травмувати психіку борців з комуняками, пане Юрій.

    • Ну звичайно ж, це був просто рай на землі, ні в кого ніяких проблем не було взагалі. Не те що тепер, нещасні люди про відпочинок навіть і не мріють, а всі думають лише як їм до ранку дожити щоб від голоду і холоду не вмерти, а ще ті бандери з фашистами кругом, як тільки почують від когось російське слово зразу розпинають і з’їдають.

  3. Бачиш такі фото – душа радіє. Дякую, Юрій Велінець. Добру справу робиш. Анатоль, алік, не гикайте, будь-ласка.

  4. Не треба кидатись в крайнощі. І тоді були проблеми, і зараз проблеми іншого характеру. Тільки не треба обгажувати повністю той радянський період, особливо 1960-70роки, як і не треба паскудити все те позитивне, що є зараз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер