<

Розповіли, як змінюється школа №7 у Нововолинську: тривають роботи з термомодернізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:23 | 14.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

Роботи з термомодернізації Нововолинської ЗОШ №7 обіцяють завершити до кінця року. Хоча уже зараз зроблено не мало: повністю замінені вікна і двері, підсиленні огороджувальні конструкції, завершено демонтаж будівельних конструкцій внутрішнього двору школи.

У школі модернізована система освітлення, зокрема, старі світильники демонтували і встановили нові світлодіодні. Оновлена і система опалення: встановленні нові сучасні опалювальні прилади з терморегуляторами та індивідуальний тепловий пункт. Окрім цього, майже завершені роботи з утеплення стін і встановлення сучасної вентиляції й нових повітропроводів, а на частині будівлі повністю виконанні фасадні роботи, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

Програма Європейського Союзу «Угода мерів – Демонстраційні проекти» спонсорує проєкт з термомодернізації ЗОШ №7 «Перший крок у переході на відновлювані джерела енергії у Нововолинську».

Керівник Команди Підтримки Ян Ваандерс та ключовий експерт ініціативи ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» Максим Верещак зауважив, що в Україні реалізовується найбільше енергоощадних програм – 17. І лише одна на Волині – у Нововолинську. Саме вона має найбільший бюджет, у порівняні з іншими проектами CoM-DeP в Україні. Загальний бюджет проекту становить майже 1,3 млн. євро.

Він зазначив, що будівлю ЗОШ №7 обрали серед усіх приміщень комунальної власності, оскільки енергомоніторинг продемонстрував, що саме у цій будівлі є найбільші втрати енергії.

«За попередніми оцінками, у результаті реалізації всього проекту очікується скорочення викидів СО2 – понад 384 тон на рік, що також можна досягти шляхом відмови від використання 246 нових автомобілів щороку», – резюмував Верещак.

Технічний експерт проєкту Микола Гутник розповів, що уже зроблено і які роботи з термомодернізації ведуться зараз.

За його словами, найважливіше тут те, що модернізована система опалення, зокрема встановленні нові сучасні опалювальні прилади  з терморегуляторами та індивідуальний тепловий пункт. Це дозволить регулювати подачу теплоносія в приміщенні школи, а відтак і економити споживання теплової енергії.

«Тепер школа зможе самостійно контролювати процес теплопостачання. Коли потрібно збільшити потік теплової енергії, а коли навпаки зменшити. Це буде залежати від періоду і часу перебування тут школярів. Наприклад, у ночі, вихідні чи канікули можна зекономити і мінімізувати споживання теплової енергії», – зазначив Микола Гутник.

Не менш важливу функцію в оновленому приміщенні відіграватиме і сучасна вентиляційна установка, яка покращуватиме мікроклімат в школі.

«Оновлена вентиляція дасть можливість проводити повітрообмін в школі. Так, вентиляційна установка здійснюватиме забір повітря, спеціальні фільтра його очищатимуть, а секція рекуперації підігріватиме. Це також економія теплової енергії», – зауважив експерт.

Наразі у школі утеплюють стіни, водночас тривають фасадні й відновлювальні роботи. Буде обладнане зовнішнє освітлення та переробляють центральний вхід в школу.

Однак, директор ЗОШ №7 Сергій Трофимчук запевнив, що будівельні роботи виконуються з мінімальним впливом на навчальний процес. Та й учні, їх батьки і педагогічний колектив з розумінням ставляться до цієї ситуації. Адже розуміють, що це робиться для їхнього ж блага.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа