<

Подробиці затримання нововолинця, який два місяці протримав труп матері у квартирі багатоповерхівки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:37 | 6.11.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ще наприкінці серпня, після Дня Незалежності, сусіди по багатоквартирному будинку в Нововолинську перестали зустрічати 63-літню Ганну Павленко. Виявили її 23 жовтня. З’ясувалося, що жінки не стало майже два місяці тому, а її тіло 44-річний син Сергій увесь цей час тримав у вбиральні. Чоловіка підозрюють у доведенні матері до самогубства.

Як пізніше розповів син померлої правоохоронцям, пенсіонерка вирішила накласти на себе руки і повісилася над ліжком у кімнаті. Сам Сергій веде асоціальний спосіб життя – ніде не працює, вештається по смітниках. За плечима має судимість за крадіжки. Тож, стверджує, побачивши матір повішеною, злякався, що його можуть звинуватити в убивстві. Не сприяло тверезості думок й сильне алкогольне сп’яніння, в якому перебував того дня. Тож, знявши тіло матері, не вигадав нічого кращого, як покласти його до вбиральні – між ванною та унітазом (після цього майже два місяці чоловік ходив у туалет на вулицю). Труп накрив покривалом і зверху закидав шматтям. А далі пішов у безпросвітний запій. Коли ж із санвузла почав виходити сильний трупний сморід, Сергій «запакував» двері фарбою, щільно замазавши всі щілини. Проте навіть така «винахідливість» бажаного результату не давала… Нам вдалося побувати на місці події майже через тиждень після виявлення трупа. Сюди ми прибули разом із заступником начальника Нововолинського міського відділу міліції з громадської безпеки В’ячеславом Мартинюком. Він якраз на прохання мешканців багатоповерхівки організував дезінфекцію помешкання, в якому два місяці пролежало тіло. Хоча часу минуло достатньо, проте неприємний запах відчувався ще знадвору біля під’їзду. Тут уже зібралися жильці будинку та рідні померлої, – повідомляє ВісниК.

Сусіди Ганни Павленко були свідками її, можна сказати, мученицького життя. За словами Наталії Суднік, жінка натерпілася сповна. Спершу від чоловіка: він пив і сильно бив дружину, аж поки сам не пішов на той світ. Молодший син Ганни Петрівни був наркоманом і помер від передозування. 44-річний Сергій теж чимало дошкуляв матері. Часом розпускав руки, вимагав купувати йому горілку. Оскільки жили вдвох з пенсії Ганни Петрівни, грошей, звичайно, не вистачало. Тож вона до останнього ще підробляла двірничкою у ЖЕКу, щоб зводити кінці з кінцями.

Нелегкими були й останні дні Ганни Павленко. Як пригадують сусіди, Сергій поводився дуже агресивно. Чи не вперше за весь час Ганна Петрівна попросила сусідів викликати міліцію. Наряд за викликом прибув, скандал ніби вщух, а ніч Ганна Павленко перебула в одної із сусідок. Востаннє її бачили у магазині. Матір купувала для сина горілку… Цікаво, що часто Ганна Павленко навіть захищала свого Сергія.

– Ви знаєте, він же їй не раз погрожував зарізати або задушити. Якось я зайшла до тітки додому і кажу їй: «Чого ви того рецидивіста держите?» А вона на мене образилася і випалила у відповідь: «Ніякий він не рецидивіст, він мій син!» – пригадує племінниця Ганни Павленко Світлана Овчиннікова.

Одній із сусідок приблизно у той же час, коли Ганни Петрівни не стало, наснився сон про її смерть. Тож мешканці багатоповерхівки одразу й почали шукати жінку. Син поводився дивно, казав, що мати кудись поїхала. Коли люди викликали міліцію, Сергій нікого до помешкання не впустив, а у правоохоронців не було достатніх підстав ламати двері, тож змушені були піти ні з чим. Недобрі підозри сусідів з часом усе більше підкріплював неприємний запах із квартири.

Потрапити ж до неї міліціонерам допомогла Світлана Овчиннікова. 23 жовтня вона чекала під квартирою двоюрідного брата, щоб вкотре розпитати його про тітку. Також у під’їзд зайшли правоохоронці у цивільному, тож чоловік не одразу зрозумів, з ким має справу, і відчинив вхідні двері. Вже тоді міліціонери змогли увійти. Потім вибили двері у вбиральню і знайшли там напіврозкладене тіло.

Навіть судмедексперт, який у своїй практиці бачив чимало, був шокований. Час і сирість у ванній кімнаті зробили свою справу. Це дуже ускладнило роботу фахівців. Точно можна стверджувати, що смерть настала від удушення, до того ж під час виявлення трупа на шиї так і лишалася петля.

За словами В’ячеслава Мартинюка, нині слідство все ж схиляється до версії про самогубство. Але правоохоронці вважають, що до фатального рішення матір своїми діями спонукав 44-річний син. Також до нього можна застосувати статтю кримінального кодексу за жорстоке поводження з тілом померлого. Наразі чоловік перебуває на волі.

Натомість люди впевнені, що, попри всі труднощі, Ганна Павленко мала багато життєвих сил, тому в те, що наклала на себе руки, не вірять. Крім того, тепер бояться жити в одному будинку із Сергієм, якого вважають неадекватним, тож просто вимагають його ізолювати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця