<

Поблизу міської ради у Нововолинську неповнолітні розважаються петардами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 15.01.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську неподалік приміщення міської ради в місцевій гуртівні неповнолітні на протязі дня один за одним купують петарди та розважаються. Вистрілюють їх в громадських місцях, де постійно проходять перехожі та гуляють батьки з дітьми. 

Зауважимо, що у Нововолинську діє заборона на використання піротехнічних засобів (салютів, феєрверків) на території міста до моменту завершення антитерористичної операції, яку прийняли рішенням виконавчого комітету міськради від 13 серпня 2014 року «Про заборону організації масових гулянь та святкувань,  використання піротехнічних засобів на території міст».

Постоявши 10 хвилин біля однієї з гуртівень міста можна спостерігати, як за цей час продають кілька коробок з петардами. Щойно вийшовши з магазину, діти відразу починають їх вистрілювати. Продавець розповідає, що партія петард розходиться за два дні.

Мешканці міста постійно роблять зауваження неповнолітнім, які граються із піротехнічними засобами.

На Різдвяні свята біля головної ялинки міста патрульні Нововолинського відділу поліції помітили як двоє неповнолітніх віком 8-ми та 12-ти років вистрілювали петарди. Цей факт зафіксований правоохоронцями та був складений протокол про притягнення батьків до адміністративної відповідальності.

Поліція Нововолинська попереджає батьків про відповідальність за розваги своїх дітей з петардами. А також підприємців – за продаж піротехнічних засобів у недозволених місцях, продаж не сертифікованої продукції, а також збут таких небезпечних товарів неповнолітнім.

Відповідно до статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів – тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер