<

«Плати, або виходь»: у Нововолинську водій маршрутки відмовив у пільговому перевезенні дитині-сироті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 18.02.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
50
/ коментарів 11

У Нововолинську водій однієї з маршруток відмовляється возити дітей-сиріт за пільговим квитком. Інцидент стався 16-го лютого. Водій не захотів безоплатно везти хлопця-сироту: кричав, хамив та виганяв з автобуса.

Про це БУГу розповіла бабуся-опікун 14-річного школяра Надія Володимирівна.

За її словами, йдеться про міжміську маршрутку «Нововолинськ – Поромів».

Восьмикласник Роман щодня добирається з району шахти №1 на навчання до школи №7. І раніше ні з ким з водіїв не виникало жодних проблем. Аж до тепер. Бо, як каже жінка, перевізник на одному з рейсів помінявся нещодавно.

Надія Володимирівна нарікає: таким сиротам, як її онук, держава надала право на безплатний проїзд, але новий перевізник на це не зважає. Конфліктна ситуація з ним виникала вже тричі. І востаннє на її очах, – каже опікунка.

За її словами, водій, побачивши посвідчення, відразу ж почав кричати, хамити й виганяти їх з маршрутки. Мовляв, або оплачуй проїзд, або виходь. Будучи у відчаї, вона заплатила. Але обурило жінку не лише вимагання коштів, а й хамське відношення до її дитини.

«Раніше усі водії нормально до цього ставилися і возили Рому без ніяких претензій. А нещодавно появився оцей і почав вимагати в дитини гроші за проїзд. Казав: «Я безоплатно возити тебе не буду».

Втретє все сталося перед моїми очима. Я їхала разом з Ромою. Дитина вже навіть не хотіла заходити в цю маршрутку. Боялася. Бо ж водій кричить до нього.

Коли Рома показав своє посвідчення дитини-сироти, водій відразу почав кричати: «Плати, а якщо ні, то виходь звідси».

Я вступилася і питаю водія: «На яких підставах ви виганяєте дитину з маршрутки? В нього ж є посвідчення дитини-сироти і він має гарантоване державою право на безоплатний проїзд».

Почався конфлікт. Водій почав кричати до нас і хамити нам. Верещав, що йому набридло безоплатно всіх возити, бо держава йому ніяких коштів не вертає. Казав: виходьте обоє. Погрожував, що більше брати Рому не буде.

Я заплатила йому тих 5 гривень. Справа не в тільки в грошах. А ще й у відношенні», – наголошує жінка.

За її словами, Рома й так не зловживає безоплатними поїздками і користується можливістю пільгового перевезення тільки в період навчання в школі. У вихідні й під час канікул він оплачує свій проїзд.

До слова, скандальні ситуації з водіями маршруток виникають у Нововолинську далеко не вперше. Кілька з них сталося у вересні 2020 року: водій маршрутки відмовився брати на пільговий проїзд двох дітей з багатодітної сім’ї, які показали посвідчення, а водій ще однієї маршрутки довів до сліз доньку загиблого учасника АТО, нахамивши їй і поставши під сумнів її посвідчення дитини загиблого. На початку жовтня водій маршрутки відмовився від оплати проїзду монетами. Окрім цього, 3-го грудня водій маршрутного таксі у Нововолинську вигнав із автобуса дитину, щоб взяти іншого пасажира.




коментарів: 11
  1. Напишіть прізвище, ім’я цього виродка і опишіть як він виглядає. До таких тугодумів доходить лише через силу – от і донесемо до його крихітного мозку правильну інформацію.

    • Читай закон України про перевезення, там написано що держава має компенсувати витрати на пільговий проїзд, якщо вона не компенсувати то перевізник має право відмовити в перевезенні пільговики. Якщо в тебе більше мозок то купи машину,заправитись її і вози всіх пільговиків безоплатно.

  2. Виставте фото хама в статтю, хай з нього люди познцщаються після цього ! Або пошкодують його з його долею паскудною !

  3. Звичайно маршрутчики вічлеві,а це якийсь переверетень.В патрульні його!!!

    • Стільки дикунів в коментарях, котрі думають, що своїм насиллям можуть покращити ситуацію. Вам з такими цінностями – назад в кам‘яний вік. А в таких випадках необхідне системне рішення з перевізниками.

      • Оптимальне вирішення проблеми це монетизація пільг, і тоді не буде проблем з перевізниками, тому що їм ніхто по пільгах не заправляють, не ремонтують автобуси.

  4. Бабушка и Рома, не вздумайте только обижаться на того ущербного – он уже сам себя проклял!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер