<

Після блювоти почалася кровотеча: Страйкуючого гірника шахти №10 госпіталізовано

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 4.07.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
481
/ коментарі 3

Гірника, який протестував під землею, доправлено до лікарні

“4 липня, о 1.20 гірнику шахти №10 «Нововолинська» Миколі Ковальчуку, який дві доби перебував під землею, вимагаючи погашення заборгованості із виплати зарплати за три місяці, стало зле: після блювоти, почалася кровотеча. На копальню терміново прибули медики з гірничо-рятувальної служби, після чого Миколу Ковальчука було доправлено в хірургічне відділення медичного закладу.

Хочу нагадати, 2 липня гірники першої зміни шахти №10 «Нововолинська» відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з інших змін. До такого кроку вони змушені вдатися через заборгованість із зарплати, яка вже становить три місяці – квітень, травень і червень. Окрім погашення заборгованого протестувальники вимагають виділення коштів на добудову копальні.”, – пише на своїй сторінці Михайло Волинець.

Заборгованість із заробітної плати є не тільки перед гірниками шахти №10 «Нововолинська», а й інших держпідприємств, у деяких частково навіть за 2016 і 2017 роки. Загальна сума боргу сягнула вже 1,1 мільярда гривень.

“Я мав розмову з виконувачем міністра фінансів Оксаною Маркаровою, яка повідомила, що погодила перерозподіл коштів із статті реструктуризації (закриття шахт) на виплату зарплати гірникам. А це – 220 мільйонів гривень. За нинішньої ситуації це далеко не маленькі гроші. Тому можна лише подякувати Мінфіну за оперативне реагування.

Проте коли зазначена сума дійде, власне, до шахтарів, сказати складно, оскільки проходження коштів через Держказначейство потребує дотримання всіх необхідних процедур.”, – додає голова незалежної профспілки.




коментарів: 3
  1. Ти дибіляка, запамятай -в шахті не бухають. І навчись розмовляти та писати державною мовою ато розписався тут бидлячою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер