<

Пішки до Нововолинської міської ради – колектив шахти №10 влаштував протестну акцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:01 | 30.10.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 17

Колектив шахти №10 «Нововолинська» продовжує акції протестів. 30-го жовтня працівники копальні вирушили пішою ходою до Нововолинської міської ради.

Головні вимоги шахтарів: виплатити заборгованість по заробітній платі з липня по вересень та передбачити кошти на фінансування будівництва копальні в держбюджеті-2019.

Нагадаємо, колектив шахти №10 18-го жовтня мітингував під стінами Верховної Ради.

Більше ста працівників копальні вирушили пішки від будівлі копальні, що знаходиться на території Поромівської ОТГ, до Нововолинської міської ради. Колектив називає свою акцію протесту “попереджувальною” і зазначає, якщо їх не почують, то вони будуть змушені йти до Києва.

На даний момент заборгованість по заробітній платі сягає більше 5-ти мільйонів гривень. Це за липень, серпень, вересень місяць і вже підходить кінця жовтень.

На 2018 рік у держбюджеті було закладено лише 10 мільйонів гривень, потім ще 15 дофінансували після чергових протестних акцій колективу. Та на сьогодні від Міністерства фінансів навіть не надійшли всі кошти. Як повідомляє керівник ДП “Передпускова дирекція шахти №10” Григорій Бар, – це 2 мільйони гривень.

На 2019 рік в державному бюджет передбачили лише 25 мільйонів. Та цього не вистачить навіть на підтримку життєдіяльності копальні та виплату заробітної плати.

Колектив у відчаї, адже постійно змушений “вибивати” гроші та чекати на “подачки”. З 25-го жовтня частина працівників почали писати заяви на звільнення. Щодня по 5 заяв отримує директор копальні. Серед них і прохідники, і працівники апарату управління

Шахта №10 будується майже 30 років і з року в рік повторюється той самий сценарій. З огляду на ситуацію, вводити в експлуатацію копальну і далі не збираються.

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/314651432694035/
https://www.facebook.com/bugorgua/videos/191615311740428/




коментарів: 17
  1. Якщо не платить організація гроші (гривні) за виконану роботу (вугілля), то в колективному договорі прописано дії. Немає вугілля – немає гривні. Але ситуація всім вигідна – і панству, і холопам крихти перепадуть.

  2. А чому вас так “багато”, нововолинські шахтарі? :)) Кишка тонка у переважної більшості? Запам*ятайте: Ключ від всіх ваших бід знаходиться у службовому кабінеті міського голови Віктора Сапожнікова, який згідно “ЗУ Про місцеве самоврядування”, ст. 42, відповідає за все! Змістите його із посади – у НВ міській раді кардинально зміниться ставлення до вас. І настануть позитивні зміни. А до того – аж ніяк.

  3. ну якщо державі не потрібні ваші послуги, то чим Сапог зарадить? спробуйте себе в іншій галузі чи що)

    • Але вже 20 років у його передвиборчій програмі є обіцянка добудувати 10 шахту.

    • Дозвольте, “Патріоте”, нововолинський міський голова, ідучи на свою останню каденцію урочисто писав на біг-бордах на пр. Перемоги: Добудуємо шахту №10 НВ!, Прикордонному переходу бути!, Виборча програма мною виконана! І тому подібні марення. Фото надати?
      Так, для чого шахтарі ходили під міську раду? Дуже допоміг вам Сапожніков? Вас використовують, шахтарі!

  4. держава селюків… свиня під дубом… нічого не потрібно… ані шахти, ані промисловість, ані наука, ані центральне опалення.. кожний думає тільки, як сховатися в свою особисту норку… шо буде з тими, в кого на індівідуальне опалення грошей не знайдеться – не має значення… хай повиздихають… народний менталітет… і ці люди сподіваються побудувати якусь державу… тричі ха-ха

  5. А це правда що такий минталитет у людей на Волині,тільки щоб у самого паркан був багатшим, ніж у сусіда,А що там за парканом мені похер,тільки дай -дай…Мені!

  6. Це шахта на якій відмивали грошІ! Про це знали ще 20 років тому Ні про який видобуток угілля навіть не йшлось!Шахти, які мали вугільний ресурс позакривали Питання- для чого було планувати будівництво 10?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок