<

Підвищать вартість проїзду на міських автобусних маршрутах Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 8.02.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
17
/ коментарі 34

У Нововолинську на звернення перевізників збільшать вартість проїзду в громадському транспорті. Планують встановити наступні тарифи: 4 грн в маршрутах по місту та 7 – до селища Благодатне.

6-го лютого на сайті Нововолинської міської ради оприлюднили проект рішення “Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування пасажирським автомобільним транспортом в режимах звичайному та маршрутному таксі”.

На даний момент проїзд становить 3 гривні по місту та 5 до селища Благодатне. Для дітей шкільного віку – 1,50 грн.

Відповідно до проекту рішення регуляторного акту планують втсановити тариф на перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування пасажирським автомобільним транспортом в режимах звичайному та маршрутному таксі:

– на маршрутах № 1, 2, 2а, 6, 8 – 4,00 грн.;
– по маршруту № 13 «АС Нововолинська – смт. Благодатне» – 7 грн;
– по маршрутах №4 «6-ий М-н – дачний масив Прикордонник» – 10 грн, № 4а «Пожежна площа – дачний масив Прикордонник» – 7 грн;
– по маршруту № 14 «5-ий Мікрорайон – шахта №9» – 7 грн, від пожежної площі – 5 грн.

Проїзд для дітей віком від шести до чотирнадцяти років встановлять згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, що про початок процедури підвищення тарифів повідомляли і на сесії селищної ради Благодатного. Заступник міського голови Андрій Сторонський тоді зазначив, що дітей шкільного віку будуть перевозити згідно законодавства – за 75 %.

“Ми вже розпочали процедуру підняття тарифів на проїзд і будемо діяти по закону. Діти з багатодітних сімей будуть їздити безкоштовно, а діти шкільного віку не за 50% вартості проїзду, як встановлено зараз, а за 75 – як передбачає закон. Ми йшли на зустріч, розуміючи, що батькам важко з школярами, але щоб нас не звинувачували в незаконних діях, розробляючи нові тарифи, будемо керуватися чинним законодавством”, – повідомляв Сторонський.

Відповідно до нових тарифів діти віком від шести до чотирнадцяти років платитимуть за проїзд 3 гривні.

Детільніше з проектом даного рішення та аналізом його регуляторного впливу можна ознайомитися на сайті міськради або у виконавчому комітеті Нововолинської міської ради, каб.№418, тел. 3-26-50.

Зауваження та пропозиції до проекту акта міська рада просить надавати у письмовій формі від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом місяця з дня оприлюднення (06.02.2018) на адресу розробника: місто Нововолинськ, проспект Дружби, 27, кабінет 418




коментарів: 34
  1. Я також за білети. А ще шановні перевізники приведіть до належного стану ваші маршрутки, а то страшно за своє життя. Як підняти ціну то ви перші а як ремонтувати то ні. І якщо є складений графік то дотримуйтеся його а не їздить хто як хоче.

  2. “Ми вже розпочали процедуру підняття тарифів на проїзд і будемо діяти по закону. Діти з багатодітних сімей будуть їздити безкоштовно, а діти шкільного віку не за 50% вартості проїзду, як встановлено зараз, а за 75 – як передбачає закон. Ми йшли на зустріч, розуміючи, що батькам важко з школярами, але щоб нас не звинувачували в незаконних діях, розробляючи нові тарифи будемо керуватися чинним законодавством”, – повідомляв Сторонський.
    WTF ????!!!
    Щоб не звинувачували, не порушуйте! Це по-перше, а по-друге вы йшли на зустріч батькам ЗА ЧИЙ РАХУНОК?! За рахунок БАГАТОДІТНИХ?! О пане Сторонський, ваша щедрість посто немає меж! Тільки от права ви на такі дії не маєте, і не потрібно зараз зіштовхувати лобами батьків! Пустіть краще муніціпальний транспорт по прийнятних цінах в якому, до речі, пенсіонери не по 2 чоловіки безкоштовно їздять, а стільки скільки на зупинці стояло, як і скрізь по Україні, з квиточками для всіх інших,(як правильно підмітив попередній дописувач)), якщо перевізникам так важко, ви ж отримуєте наші податки в МБ, то старайтесь не тільки недоречні інсталяціі ставити, а для населення щось робіть!

  3. Велике прохання до пана Сторонського вказати нормативно-правовий акт згідно якого проїзд дітей шкільного віку нібито складає 75%. Такого документа немає. Вартість проїзду дітей шкільного віку максимум 50%. І це не норма, а тільки максимум. Де Сторонський взяв 75%? Хай дасть посилання. У Житомирі взагалі всіх дітей у минулому році провозили безкоштовно. Як у цьому році, не знаю. І квитки водії повинні видавати обов’язково! А то виходить, перевізникам – все, а пасажирам – закон.

    • пункт 159 Постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.07 № 1184 “Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” передбачає, що пасажир автобуса має право купувати для дітей віком від шести до 14 років дитячі квитки за пільговою ціною (із знижкою 25 відсотків вартості) у період з 1 жовтня по 15 травня.

  4. На їхніх маршрутках страшно їздити.В темряву або в туман вони їдуть без включених фар і розмовляють по телефону.

  5. З усіх діючих маршруток тільки в одній чисто, а решта такі брудні, що бридко заходити: брудні шматки на вікнах (тільки в Нововолинських маршрутках так називаємі “штори”, у Львові, Луцьку такої пародії на вікнах у транспорті не має, бо правила ДР забороняють використовувати шмаття на вікнах, чохли на сідушках мало того що “засмальцьовані”, то щей подерті. Напевно хуже, ніж в Гондурасі. Наведіть спочатку чистоту і порядок в маршрутках, а потім ведіть мову за підвищення проїзду.

  6. Пан А.Сторонський існує за кошти і з милості платників податків. Пан А.Сторонський лає мешканців міста нецензурною лайкою у приймальні міського голови. Пан А.Сторонський – хам і узурпатор місцевої влади. Судова справа про що, ще далеко не закінчена – вона продовжується. З ким говорити? І про що?

  7. Давненько вже не їздив на тих брудних розвалюшках, а відтепер і тим паче не буду, от тільки хоч би старшим людям який пільговий пенсовоз по місту запустили та для малечі шкільні маршрути, решта – на ровери) зимою? а скільки тої зими..)

  8. За той час ,що їде маршрутне наше таксі, можна спокійно прогулятися. Всім рекомендую!!!! Шановна влада міста , наші шофера справляють свої нужди в недобудований будувлі, то може нарешті Ви за рахунок підвищення ціни на проїзд купите біотуалети?!!!

  9. Ви бачили стан тих автобусів ? грязно як на смітнику! Нема за що їм платити більше!

  10. А я за підвищення тарифів. В магазинах, на базарі ціни кожний день ростуть, але це якось нікому не мішає! Всі мовчки купляють і вдома тихенько возмущаються. А водії за копійки теж їздити не будуть.

  11. Дивися які перебірливі поробилися! Маршрутки їм брудні, водії хами, а за свою культуру поведінки і мови не соромно? Чого ті маршрутки брудні – бо ми ж там і свинячимо, чого водії хамлять – бо є за що, в них вже нерви не витримують, і все це – за мізерну зарплатню. Не подобаються розвалюхи – ходіть пішки, і нам простіше і зручніше буде їздити

  12. От читаю ці коментарі і просто диву даюся, таке враження, що в нашій країні все ідеально, а залишилося тільки вимити маршрутки і познімати в них штори. Люди, шо ви мелете? І до чого тут влада? Мер з Сторонським собі в карман ті гроші покладуть?!

  13. Раніше були проїзні на місяць, це було дуже вигідно для тих, хто їздить щодня. Чому зараз немає таких проїзних ??? Напевно тому, що тоді водії не зможуть класти собі в кишені гроші за проїзд. Адже тоді не можна відстежити реальну виручку з маршруту, і можна тоді, звичайно ж, скаржитися на нерентабельність проїзду, хоча і коню зрозуміло, що ніхто не займається перевезеннями благодійно. Я за те, щоб в місті ввели проїзні на місяць.

  14. Кому не нравиться то не їдьте а то багатодітні своє хочуть пенсіонери своє ходіть пішки а хто хоче той поїде.

  15. Чому винен Сторонський,Сапожніклв,Коцура, а може держава за яку ви голосували.Раніше автобус коштував 380тисяч грн а зараз 1.5міліона грн,це теж Сторонський.Солярка була2грн а зараз 27грн,це напевно винен Сапожніклв.А запчастини зросли,податки піднялися це винен Коцура.Ці перевізники платять податки щоб ваші діти в школі вчилися,в лікарні обслуговувалися і т.д.А це що зробили паніку в місті з перевезенням винні самі.А за дітей запитайте в дипутата Бабійчука,Камишнікова і багатодітних вони захотіли по закону.В нас держава закони видає но їх не виконує.А маршрутки в нас старенький но поновити їх неможливо за такі ціни як півтора міліона грн.

  16. А чому не подумати про дітей, і не зробити шкільні рейси хочаб зранку? Їм так важко з наплічниками серед “добрих” дорослих. А на ковпака і справді в автобус не впхатись.

    • Все можна але треба кошти на все.А це не малі розтрати.Автобуси купити,водіям зарплату дати,заправляти,мати базу для ремонту,стоянки для автобусів,діспечера.Не все так просто я так думаю но це лише моя думка.

  17. Шановні незадоволені перевізниками.Ви ж самі в тих маршрутках гадите,смітите,а потім говорите що грязно.Питання по маршрутках !! а ціни на пальне,ціни на запчастини,резина і все інше,чому ви в магазинах , на ринку і кругом не піднімаєте питання по цінах .Якщо комусь не подобається може пішки прогулятись а не займатись демагогією на маршрутчиків.

  18. НЕЗАДОВОЛЕНІ ПЕРЕВІЗНИКІВ ЗАЦЬКУЮТЬ,ЩО ЛЮДИ ВІДМОВЛЯТЬСЯ ЗАЙМАТИСЬ ПЕРЕВЕЗЕННЯМ. НЕХАЙ ХОЧАБ ОДИН СПРОБУЄ КУПИТИ АВТОБУС І ПЕРЕВОЗИТИ ЛЮДЕЙ МАЙЖЕ ДАРЕМНО.

  19. НЕХАЙ ХОЧАБ ОДИН СПРОБУЄ КУПИТИ АВТОБУС І ПЕРЕВОЗИТИ ЛЮДЕЙ МАЙЖЕ ДАРЕМНО.

  20. НАРІКАЙТЕ НА КОМУНАЛКУ І ЦІНИ НА ВСЕ,ПЕРЕВІЗНИКИ І ТАК ЩЕ ДЯКУЙТЕ ЩО ПО СТАРІЙ ЦІНІ ВОЗЯТЬ,ВСЕ ДОРОЖЧАЄ СОЛЯРКА,ЗАПЧАСТИНИ, А ЦІНИ В МАГАЗИНАХ І РИНКАХ ВСІХ ВЛАШТОВУЮТЬ І ІХ ЯКІСТЬ

  21. В сім’ї містах України є час пік і з тим нічого не вдієш.По всіх містах йде здорожчання проїзду.Якшо проїзд не будуть піднімати то не буде чим їздити.Бо радар Камишнікова людей гастролює протів влади і протів перевізників.Нехай в суд заправку подадуть,але непосилять такої ноги.Радар аикідує ті відгуки які їм вигодні.І взагалі там пише два чоловіки під різними іменами.

  22. Привикли жити за рахунок пільг ! А перевізникам повертає хтось ті ваші « пільгі» ? Ні! Чому ми маємо безкоштовно вас возити! Скільки платите на тому і їздите ! Тих грошей ледве вистачає на зарплати , ремонт та пальне ! Як щось не подобається то за всіма питаннями до держави ! Хай вони вам повертають гроші ! За дурно вас возити ніхто не буде !

  23. Шановні мешканці мені дуже дивно що на радарів пишуть тільки проти перевізників а на БУЗІ за і проти це є думка наша.А на радарі пише два чоловіки Анатоль і Семенівна під всіма іменами а хто напише за перевізників вона це невикідує.Япишу проти і все є на сайті а коли правду то немає бо їй це невигідно оце наша справедливість.

  24. Якщо піднімуть проїзд, тоді хай відповідають за якість своїх послуг. Вечьором можна годину чекати ту маршрутку їм пох. аби побільше людей напхати ще й буде сунутись з 5-го до озера 45хв. За який Ху. їм ще більше платити?! Навпаки ще врізати 50% за такий сервіс

  25. З якого дива піднімати вартість проїзду. В м.Луцьку, який є обласним центром- проїзд 4грн, але там маршрутки “проходять” за один рейс в тричі довшу відстань. У м.Володимир-Волинський вартість проїзду – 3грн. Якщо не вигідно перевозити, то нехай даний перевізник звільнить дану “нішу”. Але жодний перевізник цього не зробить. Зранку, коли треба поспішати на перші автобуси на автостанцію (на 6-10год), маршруток взагалі не має; ввечері після 19години ходять з інтервалом по 45-60хв(мабуть щоб по-більше напхати людей).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок