<

Підписали меморандум з громадами, щоб залучати держкошти та створювати робочі місця, – мер Нововолинська про вугільну трансформацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:47 | 23.11.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1157
/ коментарів 5

До 2030-го року, у зв’язку із програмою вугільної трансформації, в Україні, зокрема й у Нововолинську та прилеглих громадах, планують поступово закривати державні вугільні шахти.

Як це позначиться на економіці та мешканцях Нововолинська БУГ запитав у мера міста Бориса Карпуса під час відеоінтерв’ю.

Міський голова зазначив, що у Нововолинську вже більше п’яти років не працюють шахти. Діючі копальні розташовані на території суміжних громад: Поромівській та Литовезькій.

“Для них це буде викликом насправді, тому що вони є бюджетоутворюючими підприємствами і перед керівниками цих громад стоять величезні завдання”, – розповів Борис Карпус.

Громада Нововолинська підписала з ними меморандум про співпрацю, для того, щоб спільно представляти інтереси, в тому числі і сімей шахтарів перед урядом. За словами мера, це дасть змогу подавати заявки на певні проєкти, щоб залучити державне фінансування.

Ці проєкти передбачають різні напрямки, зокрема: покращення середовища існування мешканців на цій території, облаштування нових робочих місць. Також є проєкти з енергозбереження, що дадуть можливість знизити тягар витрат на комунальні послуги сімей шахтарів.

Читайте також: Ціна вугілля: що буде з шахтарськими регіонами України після закриття копалень

Також є надія на кошти програми трансформації вугільних регіонів, йдеться приблизно про 118 млн грн. Як зазначив міський голова Нововолинська, вони планують приймати у ньому участь і вже навіть провели переговори, щоб отримати певне фінансування у розмірі 10-15 млн грн.

“Я усвідомлюю ці всі виклики і ми працюємо у цьому напрямку”,- підсумував Борис Карпус.




коментарів: 5
  1. Що таке 118 мільйонів грн?! В таких справах, то є ніщо. Одне Волиньвугілля, має сотні мільйонів заборгованості, перед різними підприємствами і колишніми працівниками, а при ліквідації такого підприємства, Держава мусить погасити всі його борги.

    • А дepжава виpiшила, шо дешeвше бyде загacити вaкцинaми тих, пepед ким має бopги.
      Тим бiльше шо 3aхід своє пpoсpoчене бeзплатно вiддaє.
      Дepжава два зaйці вбиває, так скaзать.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер