<

Підприємство теплових мереж у Нововолинську хоче підняти тарифи на теплопостачання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:30 | 5.10.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3645
/ коментарів 12

5-го жовтня відбулось засідання громадської ради при виконавчому комітеті у Нововолинську. Заслухали керівника місцевого підприємства теплових мереж, який розповів, що на розгляд виконкому теплоенерго подало нові економічно обгрунтовані тарифи.

Як повідомив директор комунального підприємства “Нововолинськтеплокомуненерго” Олександр Мотика, зростає суттєво ціна на газ та його постачання і розподіл. Якщо підприємство надаватиме послуги з теплопостачання по старим тарифам, то залізе в мільйонні борги.

“30-го вересня було підписано меморандум у Києві, де зазначили вартість газу для бюджетних установ – 13 640 гривень, але це без ПДВ та послуг на транспортування та постачання газу”, сказав Мотика.

Якщо додати послуги та ПДВ, транспортування та постачання, вартість складатиме 18 400 гривень за тисячу кубометрів газу.

“Вартість транспортування раніше складала 19 гривень за тисячу кубометрів, а тепер зросла майже у 6,5 разів та на сьогодні складає – 125 гривень.
Вартість розподілу зросла у 2,2 рази, колись складала – 713 гривень за тисячу кубометрів, сьогодні складає – 1570″, – розповів Олександр Мотика.

Суттєво прогнозовано збільшиться тариф на теплопостачання для бюджетних установ, ще більше платитимуть за теплопостачання підприємств небюджетних, для населення – тариф збільшиться всього на 18 відсотків.

“Нами було розроблено нові тарифи і розрахунки по категоріям споживачів, що були передані на виконавчий комітет для розгляду”, – додав голова управління теплокомуненерго.

Організації, окрім бюджетних, сказав Мотика, будуть платити за ринковими цінами. Так для теплокомуненерго вартість становитиме – 26800 гривень з ПДВ, транспортуванням та розподілом.

Нові тарифи на тепло

Попередні розрахунки нововолинського підприємства, що були подані на розгляд виконкому і чекають його рішення:

  • для населення тариф підніметься на 18% та складатиме – 2213 гривень 27 копійок;
  • для бюджетних установ тариф буде змінено на 68% та ціна складатиме – 3644 гривні 68 копійок;
  • для підприємців тариф зросте у 2,2 рази та складатиме – 4976 гривень.

“Якщо будуть якісь додаткові угоди з Нафтогаз- трейдингом, то безумовно будемо коригувати та подавати ці тарифи”, – додав Олександр Мотика.

Мотика пояснив, з ціни яких складників формується тариф: 70% – газ, 10% – електроенергія, 12% – заробітна плата, 8% – матеріали на виконані роботи.

Важливі зміни та нові типові угоди для підприємців

З початку опалювального періоду теплокомуненерго працює згідно нових норм, визначених законами.

Розроблені типові угоди, зазначив Мотика.

“Угода вважається заключною, якщо на протязі 30 діб ніхто не захотів внести якійсь додаткові пункт чи побажання”, – сказав Мотика.

Відтепер підприємці будуть змушені платити до 50 відсотків від мінімального платежу, якщо навіть не використають послугу з опалення від теплоенерго.

“Підприємці також нестимуть витрати. Раніше це лягало на плечі мешканців будинку, в якому знаходиться магазин, і ніхто цього не враховував. У новому законі це враховано буде. І буде легше населенню”, – наголосив Олександр Мотика.

Якщо в приміщенні грітимуться калорифером, або кондиціонером, підприємець змушений буде платити за те тепло теплоенерго, яке він не використав, використовуючи інші джерела.

Власники тих квартир, які мають індивідуальне опалення, будуть платити за опалення місць загального користування будинку. Це передбачено новими нормами закону.

“Це стосується всіх багатоквартирних будинків. Витрати на повірку лічильника, опалення місць загального користування не покладалися на людей, які мали індивідуальне опалення. Зараз держава бачить це в комплексі.

Участь в повірці загального нового вузла обліку, опалення місць загального користування падатиме також на тих, хто має індивідуальне опалення”, – розповів голова управління теплокомуненерго.

Пропозиції нових тарифів мають розглянути згодом на засіданні виконавчого комітету у Нововолинську. Якщо їх не приймуть, то підприємство теплових мереж працюватиме собі у збиток.




коментарів: 12
  1. то й як мінімум на 18 процентів у людей заборгованість підвищиться.. Спочатку взимку надаватимуть людям тепло в оселі а згодом навесні відбиратимуть через суд це житло за борги? ) Геніально !

  2. То люди просто відказуватимуться від вашого золотого тепла. Спочатку зарплатню гідну боржники мали б отримувати а тоді і платити буде звідки. Дуже багато живуть за межею бідності а ви їм тарифи на 20% вгору, молодці)

  3. Я буду відмовлятись від послуги яку мало того що нав’язують так ше й за таку оплату

  4. Я теж відмовлюся від їхніх послуг. Грітимуся електрикою, тай все. Позакривали б ті теплокомуненерго, був би спокій. А то 60% тепла гублять по дорозі, а народ має платити.

  5. Тобто, мені прийдеться віддавати всю свою зарплату медсестри, за мою 2х кімнатну квартиру?
    Я відмовляюсь платити такі кошти, бо мої діти жити хочуть. А зарплатні мені не вистачить на життя.

  6. Таке безцінне тепло то хай тримають у себе в упі на своїх м’якеньких стільцях в офісі. Бо як так далі піде то ще трохи і поїдуть до полака трускавку збирати

  7. А Шмігаль казав , що жодного підвищення не буде,а ріницю мають покривати за рахунок місцевих бюджетів,де правда…..кому вірити??
    А місцеві депутати збируться і приймуть як і з тарифами на воду ,ми ж їх обрали ,ми їм довірили за нас усе вирішувати…

  8. Доречі ціна газу у Європі вже перевалила за 1900 доларів за тис.кубів ,а ще тиждень тому була 1000,,,і чого чекати далі коли кажуть ,що ми буцімто газ в Європі закупляємо ,хоча свого для населення має вистачати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер