<

Підозрюваному у вбивстві дівчини з Нововолинска “світить” довічне, а проти юнака, який перебуває у Словенії, доказів немає

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:05 | 22.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
26
/ коментарів 14

Неповнолітній, який може бути причетним до жорстокого вбивства 16-річної жительки Нововолинська Катерини Литкіної, досі перебуває у Словенії. У слідства поки немає доказів, аби оголосити йому про підозру. Нагадаємо, він – колишній хлопець убитої. Зі слів батька Катерини, саме на нього і падають усі підозри. Натомість, під варту взяли його двоюрідного брата. Проти нього вже є беззаперечні докази того, що юнак вчинив вбивство.

Про це йшлося під час брифінгу ГУНП у Волинській області, – повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, тіло 16-річної дівчини знайшли у Нововолинську 11-ого серпня близько 6-ої години вечора на териконі поблизу шахти №3. Дівчина зникла першого серпня близько 23 години. Тіло дівчини знайшов її батько.

Громадськість Нововолинська не задоволена роботою поліції у справі загибелі Катерини Литкіної та вимагає більш активного розслідування. Як повідомлялося, 14-го серпня в центрі Нововолинська, на Майдані Незалежності, зібралися небайдужі громадяни міста, батьки загиблої Катерини Литкіної та керівники слідства смерті неповнолітньої.

Під час брифінгу заступник начальника ГУНП у Волинській області Наталія Пасічник зазначила, що правоохоронці провели дуже кропітку роботу, створили слідчо-оперативну групу. Відтак, зібрали достатньо доказів роботи, аби в суботу 20 серпня оголосити про підозру місцевому жителю у вчиненні злочину.

Зі слів Наталії Пасічник, це місцевий житель Нововолинська, студент одного з навчальних закладів міста. Раніше за вчинення злочинів його не притягали, на обліку в правоохоронних органах не перебував.

Нині юнак заперечує причетність до вбивства. Проте, у слідства є беззаперечні докази його вини – в тому числі матеріальні, які вилучили під час слідчих дій.

У справі є ще один можливий співучасник – двоюрідний брат затриманого. Відповідно до неофіційної інформації, відразу після вбивства той поїхав до Словенії. Проте, зі слів Наталії Пасічник, поки рано говорити про його екстрадицію або повернення в Україну. Адже поки слідство шукає докази причетності цієї особи.

Наталія Пасічник зазначає, що слідство володіє набагато більшою інформацією та доказами у цій справі. Проте, враховуючи, що слідство досі триває, розголошувати їх для ЗМІ правоохоронці не можуть.

За навмисне вбивство підозрюваний може отримати до 15 років ув’язнення. Проте, якщо доведуть вину його двоюрідного брата, до якого, відповідно до версії батьків, і пішла Катерина Литкіна в той вечір, коли її вбили, то юнаки можуть отримати і довічне.




коментарів: 14
  1. Нашо так довечне хотя он дебил но будет мучиться на зоне тогда сразу смертную казнь зделайте

  2. ну будуть свідчення підозрюваного- будуть докази, а як інакше, проти одного є, а проти іншого немає? Або хоча б допитати ту особу, та речові докази він міг і підкинути братику, хоча з огляду на свідчення які були озвучені діяли вони удвох.

  3. Схоже, що один із братів візьме провину на себе. Стара, як світ історія: підозрюваного, того що у Словенії, не допитали, оперативної роботи стосовно цього не проводили, а вже й готова версія – не винен. Панове поліцаї! Хочете “відмазати” імовірного вбивцю? Так, навіть, якщо і не вбивав (у що мало віриться), а тільки був поряд із садистом і потім втік за кордон – його треба судити за недонесення і участь у вбивстві. Він співучасник – у який бік не крути. Я трохи володію знаннями про оперативну роботу і слідчі дії, то й можу сказати: втікача теж потрібно саджати у тюрму на довгі роки. Пані Н.Пасічник! Вам мало було стихійних мітингів, хочете другої Врадіївки?

    • а ви слідчий? звідки інфа про допити\недопити?? проведення чи не проведення слідчих дій??? чи вам аби говорити і зрушувати народ?? погрожуєте? ну, якщо знаєте законодавство, то мали б знати, що за це є відповідальність (публічні заклики). не беріть на себе надто багато, говорити – не мішки ворочати, ліпше помовчіть – зійдете за розумного.

      • Оленко!Якби ти була розумною,то не писала б дурниць.В чому ти побачила кримінальні ознаки в тому посту? Піди і подай в суд,якщо така розумна. Побачимо,що з того вийде.За цією справою дуже уважно слідкують і не дозволять спустити на *тормозах*.Просто не потрібно писати дурниць,особливо,якщо не маєте юридичної підготовки.

      • Я вже писав, що знаю хто ви. Як там, перший курс юридичного закінчили успішно? Це ще не дає вам права вважати себе юристом.

        • дякую, що запитали, закінчила добре. у 2000 році. так дайте відповідь, звідки ви знаєте про те, які слідчі дії проведені, а які – ні??? і не треба про свої джерела у відділку – їх нема, бо вас ніде ніхто не переносить.

  4. Пане Анатолію. Ви маєте рацію -винні обидва На зупинці їх бачили обох з дівчиною. по дорозі до третьої шахти працівниці зі швейної фабрики їх теж бачили вдвох. То чому ж має відповідати один? Кордон він перетнув 4серпня, а з будинку на Толстого він виїхав вранці 2 числа Де ж він був два дні?Катерина вже була мертва. Отже, втікав від покарання!А слідчі хай попитають сусідів бабусь. чи бува внучок не заїздив? Ось і дізнаєтесь. де відсиджувався “герой”

  5. Довічне ніхто не присудить, він неповнолітній, максимум, що можуть присудити, 10 років позбавлення волі. Такий закон.

  6. Діти – наше майбутнє. Отаке майбутнє нас всіх чекає, якщо не ліквідовувати таких нелюдів. Я б їм не довічне присудила, не смертну кару, а каторжні муки, щоб вони ціле життя мучились і кожну хвилину, кожну секунду згадували про скоєне. Таких неповнолітніх вже не виправиш і вони не заслуговують на прощення.

  7. Очевидно, звичайно, що винні обоє. Один 15 річний так забити на смерть не міг,не справився би, дівчина чинила би опір і взагалі навіщо ій би з тим меншим йти на терикон,розмовляти вона мала з старшим.

  8. І вийшла вона,бо значить був той Максим,адже розмовляти мала з ним,а не з меншим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця