<

Підозра Бабійчуку в «криміналі»: депутат облради вбачає політичний слід

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:31 | 19.03.2019 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарі 3

18-го березня у Волинських ЗМІ з’явилася інформація про те, що прокуратура оголосила про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень депутату обласної ради від «Самопомочі» Борису Бабійчуку. Дану інформацію депутат підтверджує, проте сверджує, що для нього роками готували підставу, врешті-решт, в яку громадський активіст, депутат та підприємець потрапив. Бабійчук розповідає, що прослідковує у ситуації політичні мотиви.

Зокрема, як інформують ЗМІ, прокуратура Волинської області повідомила депутата Волинської обласної ради Бориса Бабійчука про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 359 та ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Борис Бабійчук розповів інтернет-виданню «БУГ», що підозру йому вручили ще 12-го березня.

“Мені повідомили, що з приводу того, що я торгую забороненими спеціальними засобами. Як вявилося деякі GPS-трекери, які сьогодні використовують у побуті для контролю за своїм майном, рахуються як спезасоби. Місяць тому працівники СБУ зайшли в магазин і до мене, провели обшук і знайшли одну модель, яка ними трактується як спецзасіб. Придбав її через приватбанківський платіж. На Україну трекер надійшов “Новою поштою”, – розповів Бабійчук.

Борис Бабійчук зазначив, що “спецоперація з виявлення небезпечного депутата” тривала півтора року. За цей час до нього часто телефонувала людина, яка просила привезти саме цей трекер. Депутат розповідає, що на прохання спочатку уваги не звертав, а потім, коли замовляв техніку для себе, замовив і трекер. Виявилося, що саме ця модифікація вважається спецзасобом.

“Всі трекери були закуплені в Китаї, офіційно та безперешкодно пройшли митний контроль і лише після продажу “підставній качці” виявилося, що вони можуть мати приховані властивості, а саме вмонтований GSM мікрофон – це і є злочин. В країні вже побороли корупцію, переловили наркодилерів, відсутня організована злочинність, немає сепаратистів і шпигунів, лишилося лише ловити опозиційних депутатів, які ввезли з Китаю трекери”, – коментує Бабійчук ситуацію у Facebook.

На запитання чи знав Борис, що ці треки заборонені, він стверджує, що не знав, адже техніка була у вільному продажі. Підозрювати, що це є спецзасіб у депутата не було підстав.

“Мною була допущена помилка, тобто адмінпокарання я готовий понести. Але вони інкримінують статтю кримінальну, з чим я категорично незгідний, тому я попросив адвоката, щоб він проаналізував ці документи і далі будемо вже в юридичній площині доказувати свою правоту”, – розповів Бабійчук.

Також, зазначив депутат, вважає, що у справі присутній політичний мотив.

“Зважаючи на ті події, що відбувалися протягом цього терміну з моїми колегами… Чекаємо нових сюрпризів. Я, як займався депутатською роботою і громадською роботою, так і далі можу вільно займатися”, – резюмував депутат.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер