<

Підняли тарифи на тепло для бюджетних установ Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 11.01.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську 11-го січня на засіданні виконавчого комітету погодили нові тарифи на теплоенергію для бюджетних установ.

Члени виконкому затвердили зміни до рішення виконкому від 20.08.2020 «Про встановлення  тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води».

З проханням погодити нові тарифи звернулося підприємство Теплокомуненерго, у зв’язку з підвищенням вартості енергоносіїв. Зокрема, зростання ціни на газ на 50%, а також на електроенергію, які є складовими тарифу.

Нагадаємо, 31-го грудня виконком за зауваженнями міського голови не погодив нові тарифи на тепло для бюджетних установ. Їх, за пропозицією місцевого підприємства теплових мереж повинні були збільшити на 17,3% вже з першого січня. Проєкт рішення відправили на доопрацювання.

Так, на засіданні виконкому 11-го січня затвердили тариф на тепло для бюджетних установ, який зростає на 14, 75% та буде становити 2167, 41 грн/ Гкал.

Директор  підприємства Олександр Мотика зазначив, що постанова Кабміну не давала можливості коригувати інших статей витрат, підприємство вже понесло значні збитки: за 11 місяців 2020 року вони склали 8591,6 тис. грн, а   прогнозовані збитки за цей рік – близько 4 млн грн.

Зауважимо, в умовах карантину для населення тарифи підвищувати таким чином не можна, тому до цього питання повернуться згодом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа