<

Підготовка до навчального року 2022-2023: створення безпечних умов для освітнього процесу в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 20.10.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
338
/ Коментарі відсутні

На початку червня була створена спеціальна комісія, яка обстежила на відповідність нормативним вимогам найпростіші укриття в навчальних закладах. Перевіряли загальний стан споруди, наявність вентиляції, герметичності дверей та інше. Проте, у закладах освіти в Нововолинську немає бомбосховищ.

Як зазначив начальник управління освіти Сергій Мороз, у школах, які розташовані на території Нововолинської громади, є лише найпростіші укриття. Їх також облаштували в закладах позашкільної освіти.

Споруди, що були розташовані на території двох шкіл, довелось переобладнувати під найпростіші укриття. Було проведено вентиляційні, каналізаційні системи, водопостачання.

Увесь літній період тривали роботи з облаштування: вивезення сміття, встановлення аварійних виходів. На початок навчального року в семи закладах освіти було облаштоване підвальне приміщення під найпростіше укриття.

По облаштуванню також допомогла громадська організація «Агенція регіонального розвитку Прибужжя», яка надала матеріальне забезпечення для укриттів двох навчальних закладів міст Нововолинська та Володимира.

В садочках були встановлені обігрівачі та обладнання, що відповідає санітарним нормам. Наразі заклади дошкільної освіти відвідує до 700 дітей, з них 90 – з внутрішньопереміщених сімей.

Згідно з рішеннями педагогічних рад, навчальний процес проходить у змішаній формі. Перед початком навчального року закладами освіти було організовано анкетування, де батьки мали змогу обрати формат навчання для дитини.

За результатами опитування – 92% батьків проголосували за змішану форму освітнього процесу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер