<

Під загрозою зриву опалювальний сезон в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:46 | 26.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 24

Вже у жовтні, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищуватиме 8оС, у Нововолинську ввімкнуть опалення. Проте, через борги населення із попереднього року опалювальний сезон – під загрозою зриву.

Анатолій Гаврилюк, директор «Нововолинськтеплокомуненерго» запевнив, що усі заплановані роботи щодо підготовки до опалювального сезону готові на 100%. Зокрема, тепловики провели увесь необхідний спектр робіт – ремонти, ревізії, промивки. Окрім цього, були замінені теплові мережі, які були аварійні, – пише Нововолинськ.com.ua.

Однак, найбільша проблема «Теплокомуненерго» – величезні мільйонні борги населення, що тягнуться із попереднього року і можуть зірвати опалювальний сезон в місті. 

Адже у випадку, якщо підприємство боргує НАК «Нафтогазу» за блакитне паливо, то йому можуть не затвердити ліміти на газ. І тоді все місто залишиться без тепла. Як наслідок – постраждають не лише боржники, а й справні платники. Без опалення може залишитися не лише житловий сектор, а й школи і дитячі садочки.

За словами директора підприємства, неоплата за спожитий газ і теплопостачання загнала комунальне підприємство міста у справжню боргову яму. Зокрема, нововолинці заборгували за спожите блакитне паливо 19 мільйонів гривень.

«Нововолинці боргують нам 19 мільйонів гривень. А ми, у свою чергу, стільки ж повинні заплатити НАК «Нафтогазу». І якщо ми не оплатимо наш борг, можемо не отримати лімітів на газ», – зазначив головний тепловик міста.

Він каже, нововолинці боргують тисячі. Є й такі, які винні уже понад 20-ть, а то й 30-ть тисяч гривень.

Анатолій Гаврилюк стверджує: вирішити питання із боржниками намагаються усіма дозволеними Законом методами.

«Наші працівники і роблять по квартирний обхід, і повідомлення боржникам розносять, і оголошення з номерами квартир-боржників у під’їздах будинків розвішують. Але це мало допомагає. Окрім цього, ми подаємо до суду на наших боржників. Цього року ми оформили близько 2 тисяч позовних заяв. Є позитивні рішення на наші претензії. Але виконавча служба чомусь не може з усіх боржників стягнути борги, а тому повертає нам виконавчі листи без реагування, без відшкодування, а лише з поясненням, що нічого взяти в мешканця. Але ж кожен має якесь майно. То його ж можна вилучити у рахунок заборгованості. Але цього чомусь не роблять. Також ми відновили діяльність комісії при виконкомі по роботі з боржниками. Щовівторка ми збираємося, запрошуємо людей, проводимо співбесіди, переконуємо, просимо. Але із 50 запрошених приходить лише близько 10. Але люди все рівно не платять. Серед нововолинців є і злісні неплатники, які за теплопостачання не сплачують систематично і заборгували уже не одню тисячу гривень», – розповів він.

Директор «Нововолинськтеплокомуненерго» наголосив, що ці борги необхідно сплатити до початку нового опалювального сезону, підприємство повинне розрахуватися із газопостачальниками, аби отримати номінації газу в новому опалювальному періоді.




коментарів: 24
  1. А це вже прямі погрози громадянам! Не страшно, що ситуація може розвернутись і можна стягнути незаконно збагаченне? Хатинка на зарплату нач. УКТМ побудована?

  2. І що тепер робити тим кто платить? Брати неплательщиків і вести до суда? Чи як? і добре, залишиться місто без тепла, наврядчи… Навіщо ця стаття взагалі?

    • Нічого страшного не станеться! Люди перейдуть на індівідуальне опалення. І держава визнає, і люди! Теплоенерго збанкрутує і всім стане добре!

    • А ти попробуй візьми…. Маєш договір з УКТМ-от і бери тепло, а я не буду платити втридорога і за хатинки бариг.

  3. Гаврилюк, за весь Нововолинськ не розписуватися не треба! Все численні нововолинська начальство, з Гаврилюком включно, мають в себе індивідуальне автономне опалення та живуть в теплі , економлячи собі гроші. А простим людям переходити на індивідуальне у Новіку заборонено! Простим людям -драконівськи тарифи та ледь теплі батареї! Ну, нічого -вибори вже на носі. Байками про нововолинських господарників народ вже не купиш!

  4. Яким чином прості громадяни можуть бути винні, шо тепло не подається в дітячі садочки, школи та інші бюджетні установи? Ні! Винний в тому, що в холодних приміщеннях почнуть хворіти діти є, виключно одна людина! Це Гаврилюк! Він постійно жаліється як все в нього погано, але вперто тримається за свою посаду! Значить йому там весело та солодко!

    • Не тільки Гаврилюк-він простий пішачка, що їсть з руки мера… За 30 років незалежності вже кожен садок і школа повинні мати індивідуальний тепловий пункт. І не потрібно обкрадають державу і кожного громадянина на ціні тепла… Яке, як мінімум вдвічі, дорожче індивідуального…

  5. Автономне опалення вирішення всіх проблем. В Мукачеві взагалі скасували центральне опалення. Чому у нас це не вигідно???

    • І ще в багатьох містах нашої держави, Романе! Перехід на автономку це вигідно для людей та держави, але не вигідно для корумпованої місцевої мафії! Але час бариг та крадіїв минає. Людям треба об’єднуватися та вимагати свого законного права на встановлення автономного опалення!

    • Тому, що мер вас обирає, наповнючи міський бюджет, який потім витрачається на власний розсуд, наприклад ремонт дороги перед міською радою, чи не найкращої в місті.

  6. Все ведеться до того, що за кошти які отримуються від споживачів, котельні та болерні переобладнають на тверде паливо, та віддадуть монополісту Коптюку. Не платиш, Коптюк візьме та перекриє. І не буде виясняти платив ти, чи не платив. За опалення лікарні з бюджету в опалювальний сезон (меньше 6 місяців) Коптюк з Гаврилюком при сприянні ВБ беруть майже 5 млн.грн. А заборгованість споживачів 10 млн. грн

    • Гаврилюк, це правда! Дай відповідь громаді про наведені оборудки ! Що то хімія в тебе така? За рахунок простих людей хочеш собі рай на землі персонально побудувати? Пенсію велику маєш, чого не хочеш молоді своє крісло вступити?

      • Не дочекаєтесь! Вас мають за дурнів, а Ви себе не поважаєте і тихенько платите…

        • Виходить ,що люди не за неякісну комунальну послугу Гаврилюку повинні сплачувати, а як якийсь податок . І за що? І навіщо- що б він височенну зарплатню собі нараховував? Хто знає яка в Гаврилюка зарплата? Це комунальна контора , то не повинно бути тайною!

  7. Цікаво, чи були в Нововолинську випадки відключення від центрального опалення для влаштування індивідуального через суд чи іншим способом?

      • Найбільша проблема не борги нововолинців за обігрів землі і горищ,а перебування на посаді Гаврилюка!Він на 100% готовий до опалювального сезону зі своім автономним опаленням в себе дома.А хто буде міняти прості ще сталінські металічні труби на теплоізоляційні? Коли будуть поміняні старі радянські котли,які більшу половину тепла викидають в небо? Ви залізьте на любе горище і побачите голі труби ,або замазані цементом з дранкою.Ви вже вкрали більше ніж нововолинці винні за тепло.Ото візьміть і з своіми корешами з міськоі влади і заплатіть з тих грошей ,які ви кожен рік крадете.

        • Може вже дійсно, Гаврилюку треба не соромитися, а взяти та й написати заяву за власним бажанням? Як громада міста на то дивиться? На ту ідею.Всі же легше стане і Гаврилюку і нововолинців!

  8. Гаврилюк,скільки людям коштує опалення землі над старими та занедбаними теплотрасами? Взимку пара йде у повітря всюди де труби лежать! А брати з людей величезні гроші за опалення горищ – то твій винахід?

  9. Хай би відключає людей , які не спроможні платити , коли його просили, щоб не росли борги. Ненавиджу цю тварюку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця