<

Під час затримання банди наркоторговців у Нововолинську постраждав поліцейський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:07 | 21.11.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

21-го листопада правоохоронці провели санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів організованої групи наркоторговців у Нововолинську. Один із зловмисників під час затримання чинив опір поліцейським і заподіяв правоохоронцю ножове поранення руки.

Про це йдеться на офіційній сторінці поліції Волинської області.

Мешканці Нововолинська повідомили зранку інтернет-виданнню “БУГ” радісну для них подію: “Вночі таке творилося, вибивали двері в сусідів, які торгують наркотиками”. Однак ніяких коментарів з приводу подій та наявності на вулицях міста чималої кількості правоохоронців у Нововолинському відділі поліції не надавали.

Деталі рейду, який провели із залученням спецпідрозділів поліції КОРД та роти поліції особливого призначення, розсекретили під час брифінгу начальника Головного управління Національної поліції в області Петра Шпиги. 

За словами керівника поліції Волині, оперативники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими волинської поліції за процесуального керівництва прокуратури області викрили та припинили злочинну діяльність організованої групи, котра займалась збутом на території Волинської області наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів.  

Читайте також:

21 листопада правоохоронці провели санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів організованої групи. Під час них вилучено близько 100 таблеток наркотичного засобу «Субітекс», гроші та інші речові докази у кримінальному провадженні. Вилучене направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.   

Як повідомив Петро Шпига, один із зловмисників під час затримання чинив опір поліцейським і заподіяв правоохоронцю ножове поранення руки. За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням службових обов’язків) та ч.2 ст.342 (опір працівникові   правоохоронного органу). 

«Усі семеро фігурантів організованої групи волиняни, жителі міста Нововолинськ, віком від 30 років до 46 років. Окрім чоловіків до складу організованої групи також входила й  45-річна жінка. Затримання групи проводили із залученням спецпідрозділів поліції КОРД та роти поліції особливого призначення.

Учасників злочинної групи затримали та оголосили їм підозри в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, вчинений у складі організованої групи ) Кримінального кодексу України», – зазначив Шпига.

Організатору групи та жінці-кур’єру окрім цього оголошено підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.3  ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) та ч.2 ст.311 (незаконне перевезення прекурсорів у великих розмірах з метою збуту) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання всім затриманим особам міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа