<

Під час війни в Україні не можуть існувати церкви, які підтримують зв’язок з країною-окупантом, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:04 | 27.03.2023 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
2662
/ коментарів 7

Кожен громадянин має право ходити до будь-якої церкви. Проте, під час війни з агресором, в Україні не можуть існувати церкви, які підтримують зв’язок з центром на території країни-окупанта, а саме московською «камарильєю». Про це зазначив народний депутат Ігор Гузь в інтерв’ю інтернет-видання «БУГ».

Ігор Гузь у соцмережах публічно висвітлює свою позицію. Він підтримує законопроєкти, які стосуються заборони діяльності УПЦ мп в Україні. Він вважає, що Українська православна церква московського патріархату має наявні церковно-канонічного зв’язки з російською церквою. Попри війну на території України, священники, що пов‘язані з московією, далі правлять у храмах та монастирях.

Додамо, що Ігор Гузь є ініціатором платформи «Єднаймося!», яка допомагає здійснювати процес зміни релігійної підрядності парафіянам.

Нагадаємо, 16-го березня на засідання Волинської облради депутати фракції «За майбутнє» вчергове порушили питання щодо діяльності УПЦ мп та звернулись до голови Волинської обласної військової адміністрації та начальнику ГУ Національної поліції у Волинській області з проханням провести перевірку усіх наявних на території Володимирського району храмів та монастирів УПЦ мп

Під час інтерв’ю журналісти БУГу також поцікавились темою спілкування парламентаря зі священниками округу. Як зазначив нардеп, з представниками УПЦ мп він не зустрічається, а з архієпископом Володимирським та Нововолинським Матфеєм підтримує постійний контакт.

“З ієрархами та священниками УПЦ мп я не спілкуюсь. Звичайно, є постійний контакт з архієпископом Володимирським та Нововолинським Матфеєм. Нещодавно також мав зустріч зі священниками іваничівського благочиння”, – відповів Ігор Гузь.

В столиці перед початком ініціативи “Єднаймося” народний депутат зустрічався з Митрополитом Епіфанієм, предстоятелем Православної церкви України. Говорили про активізацію переходу парафій упц мп до Православної церкви України, допомогу парламенту та небайдужих громадян у цьому процесі.

Під час розмови з БУГом Ігор Гузь згадав й про інцидент у селі Олеськ колишнього Любомльського району, де дев’ять місяців мешканці намагались перейти до ПЦУ, проте їм не давали цього зробити з різних юридичних причин. Як розповів парламентар, він приїхав до парафіян, посприявши переходу, а також поспілкувався з активом та священником.

“Надіюсь, що з часом все налагодиться, й Православна церква України, як найбільша церква в країні, буде ставати все сильнішою”, – зазначив нардеп.

Нагадаємо, що у селі Олеськ представники УПЦ МП зірвали пломби на Свято-Духівському храмі, та за словами місцевих, винесли звідти сейф із близько 100 тисячами грн. Церква стояла опечатаною пів року після зборів, на яких більшість парафіян вирішили перейти до ПЦУ.

Нагадаємо, що у лютому парафіяни храму Свято-Вознесенського храму УПЦ мп на 15 мікрорайоні у Нововолинську прийняли рішення про перехід, однак наступного дня священник Віктор Мельник провів інші збори, де люди вирішили лишитися у лоні УПЦ мп, хоча очевидці зазначають, що на збори звозили мешканців сусідніх громад. Також церковні баталії тривають й у селі Микуличі Зимнівської громади.

Більше про питання дивіться в інтерв’ю інтернет-видання «БУГ» з народним депутатом Ігорем Гузем від за посиланням.




коментарів: 7
  1. Немає посилання на законодавство. Чи хоча б на Конституцію та “ЗУ Про військовий стан в Україні”.

  2. А не під час війни ,що можуть бути кацапські ФСБешні секти,ось такою толерантною прихильністю до кацапських ублюдків і їх секти ,ми маємо -те що маємо,гнати наволоч з країни .

  3. Не можуть існувати і не тільки під час війни, бо перетворили свої споруди з хрестами на перевалочні бази контрабасу, беручи приклад з антихриста гундяєва

    • Ти розумієш різницю між чеченцем і кадирівцем?
      Так якраз остання сволоч проти нас і воює, і там мечеті не до чого, бо їх ніякі традиційні мусульмани за своїх не признають.
      Навпаки, ше колись чеченці кадирівців на ножі посадять

  4. Самі Депутати за майбутнє не порушували це питання. Це питання порушили депутати 4 фракцій, а ініціатором була Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок