<

Пес задушив в сусідів 36 курей: у Нововолинській громаді затвердили Правила утримання тварин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 21.02.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7596
/ коментарів 11

На сесії міської ради затвердили Правила утримання тварин на території Нововолинської громади.

Власник повинен забезпечити тваринам належні умови утримання, дотримуватися встановлених санітарно-гігієнічних норм та не створювати оточуючим незручностей або будь-яких проблем.

Проводячи прогулянку у місцях масового скупчення людей, у тому числі у транспорті, собаки повинні бути на повідку, наморднику (крім собак дрібних порід). Власник собаки повинен прибирати за нею екскременти. Також має запобігати неконтрольованому розмноженню домашніх тварин.

Ознайомитися з повним переліком Правил утримання тварин можна за посиланням.

Як повідомив начальник муніципальної варти Нововолинська Сергій Смолярук, через велику кількість прецедентів пов’язаних з утриманням тварин виникла необхідність прийняти ці Правила.

Останній кричущий момент – з ланцюга у приватному будинку відірвалась німецька вівчарка, забігла в інше господарство та знищила 36 курей. Власниця птиці викликала поліцію, подію зафіксували. Їй було завдано збитків на 2 тисячі гривень.

Справу передали до суду. Вислухавши всі сторони та розглянувши докази, через відсутність Правил утримання тварин на території громади, суддя справу закрив.

Смолярук зазначив, що попередньо Правила пройшли всі регуляторні процедури та громадські слухання.

Депутати підтримали рішення та затвердили Правила утримання тварин території Нововолинської громади.

Також Правилами передбачений вигул великих бійцівських собак у спеціалізованих місцях. Наступним етапом планують виділити та облаштувати місця для вигулу таких собак.

Надалі, якщо виконком прийме рішення, муніципальна варта матиме повноваження складати протоколи про порушення Правил утримання тварин, зокрема і на власників собак, які після прогулянки на вулиці не прибрали послід за своїм улюбленцем.

Штраф за таке правопорушення становить 340 гривень.




коментарів: 11
  1. В ліцеї 8 на Шахтарському
    Коли не йдеш то патрулюють і НЕПРИБИРАЮТЬ після улюбленців.

  2. В ліцеї 8 на Шахтарському
    Коли не йдеш то вигулюють і НЕПРИБИРАЮТЬ після улюбленців.

  3. Заставити власника зїсти після пса якщо не прибрав – буде набагато дієвіше !

  4. Щоб таке вимагати від людей, в яких є домашні улюбленці ,в першу чергу потрібно зробити нормальні майданчики для вигулу, по друге поставити смітники куди викидати собачі екскременти ,і потрібно шоб всі ходили в наморниках чаму середні породи та великі повині бути в наморниках ,а малі без якщо те мале летить на велике і кидається,чому власники більших порід повині вигулювати на повідку,коли малі бігають без і проявляють агресію.
    І ще а хто буде приберати за безпритульними тваринами ,хто буде за ними дивитися.Ще як появиться хочаб один майданчик в місті то всіх будуть туди відправляти ,бо ж в нас завжди все через одне місце і не вкористь людей чи тварин

    • Я була за кордоном ( в Німеччині), і там місця для вигулу собак не на кожному кроці. Найперше- власник має знайти спосіб і прибрати за СВОЄЮ СОБАЧКОЮ. На першому місці комфорт людей, а не собачок.

  5. Зайдіть подивіться на заводську вулицю, що біля цегельного заводу,вже ті кури задовбали пройти не можна всі дорожки засрані, біля смітника все роздерто, квітники роздирають, мешканці цієї вулиці повипускають свої стада, а ті гоняться, як я зрозуміла згідно закону свійська птиця має бути закрита , а не соватись по всій вулиці і срати де попало.Неодноразово зверталась до власників птиці щоб дивились за своїми курми, нащо мені відповідали, де хочуть там і ходять.Дуже прошу приїдьте наведіть порядок, та порозвалюйте ті сараї документів то у людей немає на ті застройки

  6. А ще деякі власники вигулюють свою собачку просто на клумбах біля житлового будинку, де насаджені квіти, бо це ЇХНЯ СОБАЧКА, хоча поруч є звичайна трава. Мова навіть не про відсутність спеціальних місць для вигулу, а про зухвалу нахабність ДЕЯКИХ собаководів.
    Деякі спритники влаштовують комфортне опорожнення для своїх песиків на спортивних майданчиках шкіл та в пісочницях дитячих садків (це ж не їхні діти будуть робити пасочки в піску).
    Необхідно, щоб цю постанову було таки прийнято.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер