<

Перспективи роботи шахти №10 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 27.01.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Солоп Петро Олексійович розповів про стан справ на шахті № 10 сьогодні на сесії міської ради.

Із січня до жовтня 2014 року не поступало фінансування на шахту, але колектив працював, завдяки їм перспектива роботи є, адже це майбутнє Нововолинська. Фінансування вибили спільними зусиллями.

За 2014 рік прохідники пройшли 640 метрів.

На сьогодні ще не затверджена програма по шахті № 10 “Нововолинська”. Планувалось 350 млн. гривень, які прийняли у міністерстві з метою пришвидшення добудови шахти, але в бюджеті не виявилось жодного фінансування.

На зустрічі із профільним міністром було із його вуст прозвучало, що перспективи добудови шахти №10 немає. Отримавши доводи від нововолинських представників він попросив створити економічну програму доцільності фінансування цієї шахти, над чим зараз ведеться робота.

536 млн. гривень потрібно для добудови першої лави на шахті №10, це займе 15 місяців роботи 3-ох бригад прохідників, це 2 тис. 400 метрів. Людський потенціал –  1 бригада (30 прохідників) роблять 160 метрів проходки в місяць. Щоб збудувати, оснастити та налагодити роботу першої лави потрібно 800-850 людей різних професій (зараз на шахті 374 людини працює)

Проект роботи шахти прорахований на всіх рівнях. При введені в експлуатацію, при кількості працівників 1224 людини шахта буде добувати 1500 тонн вугілля за добу, при ціні вугілля 1250 грн. на тонну без НДС. Такий показник виведе шахту на рівень рентабельності, але щоб був стабільний прибуток і в майбутньому, є перспектива введення в експлуатацію другої і третьої лави, запаси дозволяють працювати 37-40 років.

Є проблема із виготовленням арок, які замовлялись у Макіївці. Були спроби робити їх на РМЗ у Нововолинську, але їхній виріб не був досконало відповідним та й ціна не вигідна. Це питання вирішується.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер