<

Перспективу децентралізації обговорили під час круглого столу у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:44 | 23.04.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарі 4

З ініціативи Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя відбувся круглий стіл у Нововолинську. Головна тема заходу – децентралізаційні процеси в регіоні Прибужжя.

Нагадаємо, Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя діє з ініціативи народного депутата України Ігоря Гузя, який вважає реформу децентралізації – головною перспективою розвитку сіл та міст. Адже, як він зазначає, завдяки цьому громади самі можуть обирати напрямки, на які спрямовуватимуть кошти насамперед, і також будуть самоорганізовуватися.

В обговоренні щодо децентралізаційних процесів брали участь сільські голови та голови діючих об’єднаних громад, депутати Іваничівської районної та Благодатної селищної, Нововолинської міської та Волинської обласної рад, а також помічники нардепа Ігоря Гузя.

Про актуальність об’єднання громад учасникам круглого столу розповіли фахівці з питань децентралізації: експерти офісу реформ Василь Гром, Валентин Малиновський та Орися Харитонюк.
Як вони зазначили, зараз у центрі уваги – громади, котрі досі не об’єднались, в тому числі і місто Нововолинськ.

Виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентина Степюк розповіла про ключові моменти децентралізаційних процесів в державі. Наголосила і на значному впливі нардепа, котрий вболіває за ідею створення ОТГ. Також нагадала і про ключову мету нещодавнього Форуму Розвитку Громад, котрий нещодавно відбувся з ініціативи Ігоря Гузя: активізувати утворення ОТГ та в перспективі завершити цей процес в окрузі №19 вже цьогоріч.

Про власний досвід розповів голова Павлівської об’єднаної територіальної громади Андрій Сапожник, який практично пояснював певні моменти.

Підвів підсумки помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя Андрій Бокоч: “Ми неодноразово залучали і будемо залучати спеціалістів з Офісу Реформ, але повинен бути результат – об’єднання”.

Як зазначають в Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя, подібні заходи за участі спеціалістів є важливими для майбутнього регіону. Також в перспективі Асоціації – навчання з написання проектів, пошук партнерів для громад у Польщі та нові обговорення у форматі круглих столів.




коментарів: 4
  1. -“Як вони зазначили, зараз у центрі уваги – громади, котрі досі не об’єднались, в тому числі і місто Нововолинськ.”
    Села Сапожніков відкидає, бо потрібно проводити перевибори вже спільних громад. А Благодатне вже ніколи не буде в об’єднанні.

  2. Тільки дурень може обєднуватись з Нововолинськом і таким керівництвом. Як би я хотів від*єднатись від цієї *славної*команди!

  3. Потрібно об’єднуватись, а не від’єднуватись і добре думати під час виборів

    • Шановна,я на виборах від*єднався,але вирватись з цих обіймів не виходить-крепко тримають!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця