<

Перевиконання міського бюджету та необхідність спостереження за якістю повітря: відбулася сесія Нововолинської міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 8.12.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

7-го грудня відбулася позачергова двадцята сесія Нововолинської міської ради 7-го скликання. Розглядали питання про виконання міського бюджету, проблему децентралізації бюджетних повноважень, пропозицію створення стаціонарних постів для контролю якості повітря та ряд інших питань.

На позачерговій сесії із 34-х депутатів міської ради були присутні 29-ть. На порядок денний винесено 11-ть питань. Питання стосувалися міського бюджету  та внесення змін до галузевих програм . Усі рішення були підтримані депутатами міськради.

Перед початком засідання сесії міськради міський голова Віктор Сапожніков привітав усіх присутніх із Днем місцевого самоврядування. Зазначив, що і члени виконавчого комітету і працівники міської ради, а також депутати міськради щодня виконують клопітку роботу, яку не завжди помічають жителі міста. І що тільки спільними зусиллями усіх учасників місцевого самоврядування можна зробити місто економічно розвинутим і комфортним для проживання.

Начальник фінансового управління міськвиконкому Галина Бурочук прозвітувала про виконання міського бюджету за 9 місяців 2017-го року. Перевиконання місцевого бюджету складає на 105, 8 %, що в сумі складає 5, 3  мільйона гривень. Повідомили, що повністю забезпечено виплату заробітної плати.

Разом з тим піднімали питання проблеми децентралізації бюджетних повноважень. Депутати міськради проголосували за рішення  “Про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо вдосконалення Бюджетного законодавства у 2018 році”. Звернення стосується також Проекту Закону про Державний бюджет України на 2018-й рік.

В умовах децентралізації на міські бюджети переклали фінансування видатків на потреби різних сфер суспільного життя. Сапожніков зауважив, що це суперечить нормам Конституції України. Відшкодування пільг по оплаті житлово-комунальних послуг, пільгове перевезення, додаткова дотація по делегованих повноваженнях на освіту та медицину – ці та інші види видатків просили закласти у державному бюджеті-2018.

На засіданні своє звернення подав депутат обласної ради Борис Бабійчук, у якому йдеться про необхідність встановлення двох стаціонарних  постів спостереження за якістю атмосферного повітря в Нововолинську. Так як на території міста знаходиться багато підприємств, які забруднюють навколишнє середовище. На виготовлення технічної документації, закупівлю обладнання та встановлення Бабійчук просить передбачити в міському бюджеті 200 тисяч гривень. Говорить, що ще 200 тисяч буде проситиме в обласної ради.

Частина депутатів підтримали таку ініціативу. Висловили думку про створення спеціальної депутатської комісії для вирішення даного питання. Однак частина розкритикували пропозицію створити стаціонарні пости. Аргументуючи це тим, що потрібно не витрачати кошти, а просто слідкувати за наявністю, роботою та заміною фільтрів на підприємствах.

Сапожніков також висловив своє скептичне ставлення до такої пропозиції.

Нововолинськ не має бути попереду планети. Досвід по створенню подібних постів є лише в двох містах України, а ми навіть не знаємо як це зробити. Треба визначити ціну, ефективність таких установок, а в майбутньому знайти відповідних працівників. Поки не буде передбачено коштів співфінансування зверху, то питання не буде виноситися на обговорення, – відповів на звернення депутата обласної ради міський голова.

На завершення сесії міської ради помічник народного депутата від округу Андрій Бокоч привітав усіх із Днем місцевого самоврядування та вручив подяки від Ігоря Гузя заступнику міського голови Олександру Громику та депутату міської ради Роману Чорному.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця