<

Перевозити волинське вугілля транспортному управлінню заборонив… радник міністра енергетики на громадських засадах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:14 | 8.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Попри скрутне становище нововолинських шахт, гірники не втрачають надії і стукають в усі двері у пошуках підтримки. Проте у міністерстві завжди знаходяться бажаючі поставити палки в колеса.

Помічники Демчишина вправно керують вугільною галуззю Волині. Це ще раз підтвердилось на нараді гірників за участю міського голови Сапожнікова, які відбулися 8-го лютого. Про дзвінок мера до радника міністра на громадських засадах Венгрина у присутності шахтарів сьогодні не говорять хіба ліниві. Протеже міністра заявив міському голові Нововолинська у слухавку, що саме він заборонив “Червоноградському вантажно-транспортному управлінню” перевозити волинське вугілля на ЦОФ.

Як розповів генеральний директор ДП “Волиньвугілля” Федір Богдан, у підприємства є 4 мільйони 120 тисяч гривень боргу перед вантажно-транспортним управлінням за перевезення вантажу. Домовились з генеральним “Львіввугілля” що для закупівлі пального виділять певну суму коштів, але при цьому не зупинятимуть співпраці. Сусіди, розуміючи в якому становищі опинилися волинські гірники, пішли на компроміс. Проте співпраці не вийшло, бо зателефонував Андрій Венгрин, радник міністра, і заборонив займатися перевезенням вугілля.

Незалежні профспілки наголошують, що діяльність Демчишина погіршує й без того складну ситуацію у вугільній галузі Волині. Цікаво, що цього разу Олександр Крук – перекладач з німецької мови і паралельно керівник Департаменту вугільної промисловості – не вставив п’ять копійок у фінансові справи шахтарів. Бо відомо, що саме ці два “сірих кардинали”, Крук і Венгрин, не ставлячи підписів у документах, вирішують долю волинських шахт.

“Не маючи ніяких повноважень, Венгрин зупинив відвантаження вугілля на Червоноградській ЦОФ, і це по телефону внаглу підтвердив. Тепер думаємо звертатися до Демчишина, щоб він відповів, на яких підставах позаштатний радник міністра керує вугільною галуззю”, – відзначив голова місцевого осередку НПГУ Сергій Демченко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок