<

Перерахувала фірмі Коптюка пів млн грн: бухгалтера управління освіти Нововолинська часів Лакиш підозрюють у службовій недбалості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:26 | 28.02.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
14402
/ коментарів 10

Посадовиця управління освіти Нововолинської міської ради ще у 2020 році, за часів керівництва управлінням Ольгою Лакиш та за мерства Віктора Сапожнікова, безпідставно підписала платіжні доручення на оплату постачання теплової енергії за завищеними тарифами, що призвело до зайвої сплати бюджетних коштів постачальнику на суму понад 512 тисяч гривень.

Про це повідомляють у Волинській обласній прокуратурі.

Як стало відомо БУГу, посадовиця перерахувала кошти фірмі Анатолія Коптюка – фігуранта низки кримінальних проваджень, якого судять за привласнення 1,5 млн держкоштів, а також друга колишнього мера Нововолинська. Відомо, що посадовиця працювала у мерії донедавна, але станом на зараз – звільнена.

Відтак, бухгалтеру повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст.367 КК України).

Досудове розслідування проводить Володимирський районний відділ поліції.




коментарів: 10
  1. По перше, не Коптюку, а КП Нововолинськтеплокомуненерго.
    По друге, зі сторони управління освіти оплату було здійснено законно, згідно договору та виставлених рахунків.
    Дотримуйтесь, будь ласка, елементарної точності, коли пишете подібні «жовті» новини.

  2. Знайшли барана-відпускайла у вигляді зашуганої бухгалтерши.
    Олька, давай зустрінемось на вечерок, я тобі пару разів “прощу” шо ти підставила ту жіночку

      • Ну, для кого вона Ольга Батьківна, а для кого і Олька. Залежить від харизми того, хто каже.
        Да, Олька?!

  3. Відповідальність, Брат, це “святое”. Бог простить. А ми не судді, і не прокурори..

  4. Ніхто не назве прізвища допоки тривають слідчі дії. Це заборонено. Але, питання в іншому. Загальна сума була, вочевидь, чималою. Послуги зі централізованого опалення та гарячого водопостачання, (якщо саме вони там фігурують) є захмарними, хоча водоканальські трохи менші. Рахунки, НВ відділу освіти, підписали та надіслали керівники комунальних організацій міста і, напевне, у них вже наперед були закладені бомбові, штучно завищені суми. Крайньою виявилася головна бухгалтерка, яка не має права контролю за процесом тарифоутворення наданих комунальних послуг. Цим, згідно штату, у Нововолинській МР повинні займатися інші місцеві службовці. Далі. Хто підписує фінансові документи і розподіляє бюджетні кошти? Найперша посадова особа – міський голова. Друга – у цьому випадку, мабуть, начальник міського відділу освіти. До чого тут головний бухгалтер? Хто створив і надіслав в міську раду завищені суми в комунальних рахунках для оплати наданих послуг? Підписала платіжки,.. проте, гол. бухгалтерка, згідно своїх посадових обов’язків. мала це зробити. Хтось заперечить написане? Я не бухгалтер, і всіх тонкощів цієї справи можу не знати. Напишіть, хто повністю компетентний.

    • ухвалював тарифи виконком бо так сказав вусатий,населеню також звищували тарифи у 2016-2019 році

  5. а хто ухвалював тарифи?наберіть у пошуковій строці – у нововолинську завищують тарифи на тепло

  6. А звідки ростуть роги?… Порушення антимонопольного законодавства-“тепло” комунальне господарство…міська влада – монополіст… Громада -тупенька,коли радіє лічильникам,не розуміючи,що це прилад обліку,а не економії.за таку аферу в нормальній державі всі причетні вже років по 15сиділи б і проблема була вирішена. Закони розвитку суспільства ще ніхто не відмінив…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця