<

«Перепрошуємо за незручності, це ненадовго»: Біля центрального ринку в Нововолинську роблять парковку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 17.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ коментарів 6

У Нововолинську біля центрального ринку облаштують безоплатну парковку. Планують “розвантажити” рух по бульвару Шевченка та вулиці Героїв АТО. Адже в “ринкові дні” водії масово порушують правила дорожнього руху та лишають автомобілі, де заманеться.

17-го травня мешканці вулиці Дорогинічівської в Нововолинську та власник земельної ділянки, на території якої розпочали будівельні роботи, прийшли в міську раду. Люди просили пояснити, які роботи там виконуються. Власнику земельної ділянки, яка розташована на території робіт, представники міської влади розповіли, що відбувається та обговорили його плани на будівництво.

Нагадаємо, жителі вулиці Дорогинічівської 16-го травня звернулися до міської влади з проханням зупинити будівництво. Розповіли, що щебінь возять їхньою вулицею до колишнього ЖЕКу №1, важка техніка, що їздить до місця робіт, руйнує асфальт, який поклали в 2018 році. Дорога йде з траси по Луцькій і на їхню думку ця вуличка не передбачена для такого руху. Говорять, що нещодавно проклали за власний рахунок каналізацію та бояться як вплине рух великогабаритного транспорту, адже вже потріскав люк.

Заступники міського голови Андрій Сторонський та Володимир Рожелюк пояснили, що на приватній земельній ділянці няких робіт не виконують. А на бульварі Шевченка облаштовують парковку. Тривають підготовчі роботи, які виконує ТЗОВ “Луцька ДПМК”. Поки що в борг і яка сума передбачена на облаштування парковки та благоустрій поки невідомо, розробляють проект.

“Перепрошуємо за незручності, це ненадовго. Все буде відновлено”, – сказав людям Сторонський.

Возять через вулицю щебінь, асфальт не витримає навантаження такої техніки. В ринкові дні всюди автомобілі біля будинків. Не вийти з двору. Чи можна, щоб тут не їздили“, – говорили мешканці вулиці Дорогиничівської.

Рожелюк зазначив, що тут (вулиця Дорогиничіська – ред.) буде проїзна вулиця. На бульварі Шевченка облаштують дорогу і виділять парковочні місця. Щоб вулицею взагалі не їздили – неможливо.

Заступник міського голови розповів історію з продажем земельної ділянки на території біля ринку.

Ще в 2008 році продали землю, мав бути промисловий магазин. Потім її перепродали. Ділянка куплена на аукціоні, пройшло 11 років, а там все занедбане. Хотіли навіть подати в суд. Болото, бардак, машини стоять де хочуть. Міський голова збирав нараду і сказав, що потрібно навести порядок. Зробимо парковку, виїзди. Цю приватну ділянку не будемо зачіпати“, – говорить Рожелюк.

В 2015 році з’явився новий власник. Говорить, що протягом трьох років сплатив 35 тисяч гривень податку. Збирається побудувати невеличкий торговельний центр. Та для цього йому потрібно робити всі документи та погодження. Тому поки що невідомо коли на території може щось з’явитися.

Парковка буде безплатною. Хоч і обговорювали в міській раді, що у Нововолинську з’являться платні парковки для автомобілів.

“Паркування автомобілів у місті є одним із проблемних питань. Водії часто лишають свої транспортні засоби в недозволених місцях. Сторонський відмітив, що є маса порушень правил дорожнього руху і не лише з приводу паркування, а поліція Нововолинська не контролює цей процес. Дисциплінувати водіїв та привчити культурі паркування можливо вдасться з допомогою платних парковок.

Парковочні майданчики будуть обладнані спеціальними паркувальними пристроями. Поява платних місць для паркування – це додаткові надходження в бюджет. Визначили, що за одне місце міська казна може поповнитися на 1109 гривень”, – говорили 14-го грудня 2018 року на громадських слуханнях щодо прийняття проекту рішення міськради «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів на території міста Нововолинська». 

Під час зустрічі 17-го травня Сторонський зазначив, що якщо зроблять платну, то водії не будуть паркуватися. Тому в місті платних парковок не буде.

Не можна брати плату грошима, треба обладнати паркоматами, один коштує мінімум 25 тисяч гривень. Необхідно багато коштів, щоб повернути кошти і немає гарантій, що через два дні паркомат буде на місці“, – зазначив Сторонський.

Читайте також: “Власник не в курсі, люди бунтують – біля ринку в Нововолинську розпочали будівельні роботи”




коментарів: 6
  1. Давно пора було там норм парковки зробити, а то скоро би в базарні дні машини на машини ставили

  2. Ну що тут скажеш, Молодці. Але там роботи максимум на місяць, і не тяп ляп як небуть, а гарно та якісно повинно бути. Ну що ж подивимось.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа