<

Переймання досвіду роботи з переселенцями: відбулась зустріч з представниками Смідинської громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:13 | 20.05.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
332
/ Коментарі відсутні

20-го травня у Нововолинську відбулась зустріч з представставниками Смідинської громади задля переймання досвіду роботи з внутрішньо переміщеними особами.

Міський голова Борис Карпус розповів про труднощі, з якими довелось боротись з перший днів війни та шляхи вирішення проблем щодо проживання переселенців, інформування та допомоги.

Спільно з представниками Нововолинська, гості міста оглянули місця проживання та центри підтримки переселенців, яких зареєстровано на території громади близько 7 тисяч осіб.

Зустріч відбулася у рамках реалізації проєкту «Шелтер» за підтримки Фонду «Східна Європа».

Досить важливе питання, яке на часі – зайнятості внутрішньо переміщених осіб, тому Нововолинська громада надає площі для перевезення бізнесу та інформує щодо вільних робочих місць.

Охочим надають відповідну анкету для заповнення необхідної інформації. Надалі під кожен запит формують «бізнес-тур» та надають відповіді на конкретні питання щодо логістики, виробничих площ, проживання працівників та інше.

Для діток-переселенців та їхніх батьків організовують творчі гуртки у центрі дитячої та юнацької творчості, а також заходи, де вони мають можливість познайомитись з привітними людьми у новому місті.

У цьому ж приміщенні щоденно працює центр психологічної підтримки, який проводить індивідуальні та групові консультації для дітей та дорослих.

Як розповів Борис Карпус, важливим етапом є розвиток громадянського суспільства. Тому громадські організації пишуть проєкти, аби надавати допомогу по облаштуванню місця компактного поселення, продуктовими наборами та інше.

Представники Смідинської громади також у Будинку спорту поспілкувались з волонтерами, які працюють та реєструють переселенців. Вони розповіли про створений телеграм-бот «Нововолинськ SOS», де внутрішньо переміщенні особи в режимі онлайн можуть знайти усю необхідну інформацію – допомога з житлом, організація харчування та забезпечення найнеобхіднішим.

Також, під час зустрічі, гості познайомились спеціалістами фонду «Карітас-Волинь». Відвідали благодійну їдальню та місця компактного поселення внутрішньо переміщених осіб в одному з гуртожитків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця