<

Передракові стани, онкологія та патології: розповіли про результати дослідження на мамографі в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:24 | 16.08.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Із 22-го липня у Нововолинську працював пересувний цифровий мамограф з Волинського обласного медичного центру онкології. На заклики медиків відреагували – обстеження пройшли 545 жінок та двоє чоловіків. 

Усі охочі мешканці міста мали можливість пройти безкоштовний огляд до 2 серпня, а згодом обладнання транспортували і до селища Благодатного. Заступниця головної лікарки Нововолинського Центру ПМСД Людмила Корзонюк розповіла про результати, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

«У обстежених було виконано 1094 дослідження молочних залоз. Лікарі виявили 3 раки, 8 передракових стани, 22 патології молочних залоз, 1 підозру та 2 підтверджених новоутвори, 4 кисти та 8 локальних фіброаденоматозів», – розповіла лікарка.

Наразі працівники центру ПМСД  телефонують жінкам та повідомляють результати обстежень, направляють на додаткові обстеження.

Лікарі закликають жінок після 35-ти проходити обстеження не рідше, ніж раз у два роки. А старших не нехтувати діагностикою і обстежувати молочні залози щороку. Хворобу легко вилікувати, якщо вчасно виявити її.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер