<

Павло Танчев: “Замість того, щоб зайнятися виробництвом, у ДП “Волиньвугілля” шукають компромати на директорів шахт”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:46 | 6.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
27
/ коментарів 5

На прес-конференції 29-го березня директор ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов озвучив інформацію про значну недостачу вугілля на складах шахти “Бужанська”. Як повідомили інтернет-виданню “БУГ”, на сьогодні ні одна з проведених трьох перевірок не підтверджує цього факту.

Як і обіцяв Валентин Кисельов при спілкуванні з журналістами, на підприємство були запрошені спеціалісти, щоб оцінити збитки “на мільйони гривень”. Однак результати перевірок тільки підтверджують, що звинувачення генерала є безпідставними.

Паралельно з кастингом претендентів на в.о директора, працівники “Бужанки” звикають до візитів незалежних експертів, які перевіряють, як працює копальня і чи справляється з обов’язками її керівник. Отож, 28-го березня прибула перша перевірка ДП “Волиньвугілля”. Фахівці, мабуть, здивувалися: по складу згідно бухгалтерії все зійшлося. По це свідчать і підписи комісії, представників ДП на актах маркшейдерського заміру вугілля.

IMG_7849

30-го березня на копальню навідалась перевірка в особі завідуючого лабораторії ДП “Укрвуглеякість”, наступна 1-го квітня – приїхав начальник відділу цього ж держпідприємства. Три незалежних перевірки зробили свій висновок, то які ще потрібні аргументи?

IMG_7857
IMG_7866

ДП “Укрвуглеякість” – найвища інстанція, яка перевіряє якість вугілля. Всі проби золи нормальні і об’єм свідчить про те, що “чорне золото” нікуди з складів не пропало.

Як повідомив директор шахти Павло Танчев, з 1-го серпня по 1 грудня на копальні працювали тільки по нарядах ДП “Волиньвугілля”, прямих договорів на шахтах не було. А з 1-го січня по 1 березня – саме через прямі договори. Все вугілля виписане по документах.

“Хай переважують склади, ті що тут в Нововолинську лежать, звіряють з нашими нарядами”, – каже керівник вугільного підприємства.

Павло Танчев не дуже хотів обговорювати претендентів, яких “сватають” на його місце, але випадково обмовився про телефонний дзвінок з вимогою написати заяву на звільнення. Звинувачення, що склади розкрадені, а замість вугілля – порода, він вважає необгрунтованими.

“Це лежить вугілля, яке не відвантажувалося 9 місяців. Скільки ми не зверталися в міністерство, відгрузка блокувалася, накопичувався склад, щоб потім під свою людину, якій припишуть заслуги, його відватажити”, – пояснює він.

Міфічні збитки збираються “повісити” на керівника і для цього Кисельов запрошує ще одну незалежну експертизу. Шахтарі жартують: може, цього разу з Донбасу?

Незрозумілі речі діються і на ЦОФі. Відбір проб вугілля, очевидно, проходить з порушенням інструкцій. Це вдалося зафіксувати на відео працівникам копальні.

На зйомках видно, як частину вугілля за допомогою техніки викидають з одного вагону в інший і присипають. Зрозуміло, що це якісне вугілля, з іншого братимуть пробу. До речі, попередньо проби бралися без представників з шахти.

Зняли проби вугілля з найгіршою золою і заактували. Тепер стає ясно, звідки беруться ці акти. Вияснити ситуацію на ЦОФі нереально, з керівниками шахт там ніхто не говорить – спілкуються напряму з генералом.

Павло Танчев також пояснив слова Кисельова про пропозицію списати вугілля. Після того, як директор “Бужанки” дізнався про проблеми на ЦОФі, видав наказ обстежити вугілля. Комісія з представниками ДП після обстеження склали акт виробничої наради, який у ДП не підписали і до сьогодні. Ці 3-5 тонн планували залишити під спостереженнями, представники ДП “Укрвуглеякість” контролювали б цей процес. У такому випадку в бухгалтерії вартість вугілля рахується, лише воно не відвантажується як таке, що за ним спостерігають. Відповіді від ДП досі немає.

Ситуація направду нагадує таку, що “корупційні схеми” на “Бужанці” викривають не зовсім обгрунтовано. Саме так нові керівники на ДП “Волиньвугілля” шукають довіри у простого народу. А з підтримкою міністерства їм це виходить досить непогано. Маючи однодумців у Києві, не важко підставити директора копальні, зробивши його злодієм.

“Замість того, щоб зайнятися виробництвом, у ДП шукають компромати на директорів шахт”, – підвів підсумок Павло Танчев.

Як повідомляє директор “Бужанської”, тиск на керівництво вугільного підприємства не припиняється. Зараз на шахті працює наступна перевірка.

IMG_7868
IMG_7871
IMG_7874
IMG_7876
IMG_7880
IMG_7886
IMG_7889
IMG_7893




коментарів: 5
  1. Так усі здоровомислячі люди, які хоч щось торопають у вугільній справі, у цьому й не сумнівалися. А є така приказка, чим людина наповнена, те з неї і виплюскується. Ось і в цьому випадку, шкода, що нова у нас людина-керівник з перших днів свого управління показала себе з такої нехорошої сторони.

  2. правильно! тА тохапуги понакрадали і сидіти тихенько хочуть – чорта лисого Вам, пересадити вас всіх із міськрадою

  3. Шлях тільки один! Посадити злодіїв з шахти Бужанської(Танчев,суши сухарі)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер