<

Пасхальне привітання декана Нововолинського деканату, настоятеля Свято-Духівського Собору митрофорного протоієрея Стефана Фульмеса

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:00 | 12.04.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Дорогі браття і сестри!

Христос Воскрес!

Із року в рік цим пасхальним вітанням Церква Христова свідчить про подію вселенського значення, яка сталася майже дві тисячі років тому. Тоді, рано-вранці, жони-мироносиці прийшли до місця поховання свого Учителя і побачили, що гріб порожній. Божественна сила Христа подолала закон смерті. Він воскрес, засвідчуючи всьому людству, що смерть – це не кінець життя, що смерть перемагається силою Божою.

«Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав», – такими словами Церква Христова виражає нашу віру у Воскресіння, яке дало нам надію на вічне життя. В пасхальні дні християни особливо урочисто святкують смерті умертвіння, пекла зруйнування, початок життя іншого, життя вічного. Святий Іоан Золотоустий говорить: «Сьогодні знищені кайдани смерті й подолана перемога пекла… Тому хай ніхто не боїться смерті, бо нас визволила Спасова смерть. Воскрес Христос – і життя торжествує» (Великоднє слово).
Воскресіння Христове є наріжним каменем християнства, без якого його нема і не може бути. «Якщо Христос не воскрес, – говорить апостол Павло, – то віра наша марна» (1 Кор. 15, 17). Христос воскрес силою Свого Божества. Інакше й бути не могло, тому що неможливо було «тлінню втримати Начальника життя».

Воскресіння Христове є запорука нашого майбутнього воскресіння. Бо, за словами апостола Павла, «якщо нема воскресіння мертвих, то і Христос не воскрес» (1 Кор. 15, 13). Але ще за днів Свого земного життя Господь сказав апостолам: «Я є воскресіння і життя; хто вірує в Мене, якщо і помре, оживе» (Ін. 11, 25).

Ми віруємо у воскресіння Христове і радіємо воскреслому Господу. Робимо ми це не тільки тому, що про це нам говорить Святе Євангеліє, але й тому, що радість мироносиць і апостолів через тисячоліття дійшла до нас, – та сама радість, яку вони переживали і про яку свідчили людям.

Воскреслий Спаситель є наш Бог Всесвятий, Бог всемогутній і Бог чоловіколюбний, для Якого дорога кожна людина, що живе на землі. Він хоче, щоб ніхто з нас не загинув для життя вічного, але щоб кожен із нас, віруючи в Нього та виконуючи Його заповіді, ввійшов у радість свого Господа. Господь Ісус Христос для того й заснував Церкву, щоб вона через молитви, благословення й подавану від Господа благодать насаджувала в серцях людей дух любові, миру й радості у воскреслому Господі, переможцеві смерті й джерелі життя вічного.

Дорогі браття і сестри! Сьогодні на всіх віруючих лежить велика відповідальність: разом з усім нашим народом своєю громадянською активністю сприяти життєдайним процесам. Всі ми повинні використовувати дані Богом таланти для підвищення добробуту нашого українського народу. І коли всі ми будемо єдині як народ, всі разом станемо на захист української державності, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності – тоді Господь пошле нам перемогу над агресором.

«Нехай Воскресне Бог і розвіються всі вороги Його» – виголошуймо цієї ночі. Нехай воскресне Бог у наших серцях і нехай щезнуть ворожнеча, ненависть, злоба, чвари й усякі розділення у нашій державі.
У ці світлі пасхальні дні, молитовно вітаю всіх парафіян, жертводавців, міського голову, голів селищних та сільських рад, керівників, підприємців та мешканців нашого міста й околиць з великим святом Воскресіння Христового.

Нехай Благодать Божа, що засяяла з Живоносного Гробу Спасителя, просвітлює Ваші серця любов’ю до Воскреслого Христа-Життєдавця, допомагає Вам укріпити Вашу віру та подолати життєві негаразди.

Нехай зміцнить воскреслий Христос усіх нас в надії на перемогу добра над злом, життя над смертю, правди над неправдою і подасть нам Свою всесильну поміч у добрих справах.

Возносячи молитви до Господа нашого Ісуса Христа, благаймо Його, щоб Він благословив нашу Українську державу, послав її народу духовне оновлення, дарував людям Своїм мир і благоденство.

Благодать Воскреслого Спасителя нашого нехай завжди буде з усіма Вами, а світло Христового Воскресіння зберігає у Ваших серцях радість життя, взаємну любов та християнські чесноти.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

З любов’ю до Вас у дні пасхальної радості
декан Нововолинського деканату,
настоятель Свято-Духівського Собору
митрофорний протоієрей Стефан ФУЛЬМЕС




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця