<

«Пан Курчак» зобов’язався не забруднювати очисні Нововолинська, а встановити власні за 500 000 €

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:51 | 20.06.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
26
/ коментарів 5

19-го червня у Нововолинській міській раді презентували проект будівництва очисних споруд ТзОВ «Птахокомплекс» Губин».

На зустрічі були заступники міського голови Нововолинська, депутати екологічної комісії – лише три її члени з дванадцяти, представники керівництва підприємства “Пан Курчак” та представники з Польщі, які розробляли проект, а також кілька місцевих мешканців.

Нагадаємо, “Пан Курчак” травив мешканців Нововолинська та прилеглих сіл смородом. У лютому 2018 року планував згідно документів запустити котел-утилізатор, який фактично працював і до того часу. Пір’я спалювали на території підприємства, люди задихалися від смороду.

В. о. директора ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Володимир Львов повідомив, що тривалий час підприємство скидало викиди в міські очисні споруди, були оштрафовані. За минулий рік заплатили 600 тисяч гривень за понаднормові викиди. Тому вирішили побудувати власну очисну систему, перейнявши досвід Польщі, Німеччини та міста Ладижина в Вінницькій області (там працюють подібні фабрики, – ред.).

Виробничі стічні води після проходження певних етапів попереднього очищення надходять на очисні «Нововолинськводоканалу», з яким у підприємства укладений договір

Нагадаємо, що діяльність “Пана Курчака” могла спричинити екологічну катастрофу, а Нововолинськ міг лишитися без води

Аркадіуш Шчепаньськ, який розробив проект, розповів про його реалізацію: встановлення та принцип дії. Вартість проекту – 500 тисяч євро. 15-го серпня мають завезти обладнання і до 1-го вересня запустити.

Стічні води проходитимуть кілька етапів очищення. Через очисні споруди будуть проходити відходи, в тому числі кишки та пір’я. Додаватимуться спеціальні коагулянти. Система очищення автоматизована, з додатковими резервними насосами на випадок аварійної ситуації.

Нагадаємо, 8-го лютого в приміщенні виконавчого комітету Нововолинської міської ради вперше відбулося засідання тимчасової робочої депутатської комісії з контролю за дотриманням діяльності ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» за участю громадськості міста. Комісія на чолі з депутатом Віктором Марчаком почала боротися зі смородом. Котел-утилізатор таки розібрали.




коментарів: 5
  1. 15-го серпня мають завезти обладнання і до 1-го серпня запустити. Як це розуміти? Якого року?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер