<

Паліїв трави у Нововолинській громаді шукають за допомогою дрона

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:36 | 24.03.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1509
/ коментарів 9

23-го березня у Нововолинській громаді з допомогою квадрокоптера шукали порушників, які спалюють суху траву. На п’ятьох склали протоколи.

Протягом дня працівники Володимирського районного управління ДСНС у Волинській області спільно з муніципальною вартою та представниками Державної екологічної інспекції провели ряд заходів щодо виявлення паліїв трави. Про це пише Нововолиськ.com.ua

Патрулювали на околицях міста та у селах Нововолинської громади. Рятувальники кажуть, там пожежі трапляються частіше. Тож фахівці ДСНС за допомогою квадрокоптера слідкували там за місцевістю.

Дрон шукає місце підпалу, після чого на причетних осіб швидко складають адмінпротокол. Про це розповів провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Володимирського РУ ГУ ДСНС у Волинській області Станіслав Троцюк.

Він додав, що завдяки приладу можуть швидше реагувати на порушення, оскільки він обладнаний відеокамерою, яка у реальному часі передає зображення на смартфон.

“Нещодавно ми отримали квадрокоптер та пройшли відповідне навчання. Раніше ми мали об’їхати кожну вулицю та село, щоб виявили паліїв. А зараз ми підіймаємо дрон у повітря та можемо одразу оглянути всю місцевість, побачити загоряння та вирушити на місце пожежі”, – каже Станіслав Троцюк.

У результаті рейду виявили 5 паліїв сухої трави та сміття. На винуватців склали протоколи за ст. 77.1 і ст. 82 КУпАП. Місцевим мешканцям роздали інформаційні листівки.




коментарів: 9
  1. І що толку ,в Локачаах знайшли і відбувся палій переляком і маленьким штрафом ,Новіку буде те ж саме .

  2. Та я вже давно в Дубай переселився з Мамою, і Доця в Англії живе.. А ви й далі ту траву палите.. Розвивайтеся швидше.

  3. Якщо нема нормальних законів ,які б врегулювали цю проблему ,то і далі будемо терпіти від паліїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця