<

Пацієнти встають через кілька днів після перелому стегна, — завідувач травматології Нововолинської лікарні Роман Брус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:33 | 31.08.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
8171
/ коментарів 7

Мільйони складених кісток, тисячі операцій та стільки ж вилікуваних та вдячних пацієнтів – так коротко можна описати 19-ть років роботи лікаря-травматолога Нововолинської лікарні Романа Бруса.

Уже понад 1,5 року Роман Брус очолює відділення травматології Нововолинської лікарні. Впродовж його керівництва відділення стало одним з кращих в області, тут лікують пацієнтів зі різних міст Волинської та Львівської областей.

Завдяки директору медзакладу Олегу Шипелику відділення активно розвивається, за цей рік у нього вклали близько 12 мільйонів гривень, зазначив Брус.

“Це не в ремонт, не в меблі, а саме в обладнання. Купили найсучаснішу ортопедичну стійку, рентген слідкуючу апаратуру, це дозволяє робити закриті операції. Купили потужний ортопедичний стіл, який дозволяє зафіксувати хворого у найзручнішому положенні. Адже зараз виконують сучасні операції, з допомогою двох-трьох проколів”- каже завідувач.

Навіть перелом стегнової кістки оперується через невеликі отвори, через які поміщається імплант. Загалом така процедура триває до години. Спершу перелом “виставляють” на рентген прозорому столі, а тоді вже під наркозом проводять операцію. Після якої пацієнт через тиждень виходить з лікарні своїми ногами.

“Всі звикли, якщо перелом стегна трапляється в літньому віці, пацієнт буде рік лежати. А ми на другий день садимо, на третій – змушуємо вставати. Спочатку люди опираються, бояться, не хочуть, а вже на п’ятий самі просяться своїми ногами йти додому”.

Задача лікаря максимально зменшити травматичність втручань, чим менше буде відкрите місце перелому, тим одужання буде швидшим. Для цього потрібна правильна операційна, освітлення, приточно-витяжна вентиляція, яка дозволяє мінімізувати післяопераційні наслідки.

Роман Брус часто проходить стажування за кордоном, тож наочно знає наскільки важливо мати сучасне обладнання, таке намагаються купувати у Нововолинську лікарню. Щоб пацієнти отримували найякісніші послуги.

Важливою складовою для швидкого одужання є реабілітація. Для цього купили апарат для ударно-хвильової терапії, який зачасту на платній основі доступний у приватних клініках. У Нововолинській лікарні ж цю процедуру пацієнтам роблять безкоштовно.

Як розповів Брус, у планах – розширяти відділення травматології. Хочуть добудувати ще одну операційну. Бо зараз буває по 10-12 втручань щодня, які дуже складно зробити в одному приміщенні.

Також в лікарні розвинена хірургія одного дня. Хворого оперують і вже наступного дня він йде додому, це вдається завдяки малоінвазивним втручання. Загалом за вісім місяців у відділені травматології зробили 1000 операцій.

Наразі у травматології працюють двоє лікарів-переселенців, вони були приємно здивовані операціями, які тут проводять. Наприклад, втручання з ортопедії, набутих вад.

У Нововолинській лікарні будуть впроваджувати ендопротезування, для цього необхідно облаштувати операційну, як розповів Брус, роботи уже в процесі. Також хочуть розшити реабілітаційне відділення.

Лікар розповідає, що найбільше йому приносить задоволення бачити результат своєї роботи, коли пацієнти, які вже зневірились, стають на ноги.




коментарів: 7
  1. Неочікувано через отриману травму попала нещодавно у це відділення. Хочу сказати, що у порівнянні з 2016р., коли я також була там, доглядаючи за хворим родичем, відчутні дуже великі позитивні зміни у у всьому. Це стосується і обладнання, і приміщеннь, і персоналу. Відчувається, що керівник відділення – людина на своєму місці. Дуже Вам вдячна!

  2. Це звичайно добре що лікарня розвивається, проте звідки в Нововолинську реабілітологи щоб людина вставала і йшла на 7ий день. Тай послуги ці умовно безкоштовні. Інвестиції треба відбивати. А твердження що лікарю приносить задоволення коли пацієнт одужує взагалі звучить цинічно, з огляду на те які ці послуги “безкоштовні”.

  3. Ну я б сказав гучна заява , маю знайомих , котрі не те щоб не пішли , а практично перестали ходити , неправильно встановлений діагноз , втрата часу на марне лікування , купа грошей на ліки , а йти треба було іншим шляхом. Але ж за такі випадки статті не пишуть !!!

  4. Теперешні молоді лікарі – це бізнесмене а не лікарі на чолі з керівництвом лікарні, нажаль!!!!

  5. Нажаль, у медицині ніхто не надає 100відсодкової гарантії одужання. А медицина в Україні ще дуже і дуже далека від досконалості. Особливо у невеликих громадах. Все залежить від людей. Я, на щастя, під час лікування зіткнулась з людьми небайдужими до справи, якою вони займаються. І дуже їм вдячна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер