<

Пацієнту Нововолинської лікарні провели операцію з видалення жовчного міхура

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 28.01.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
990
/ Коментарі відсутні

Лікарям КНП «НЦМЛ» вдалося провести лапароскопічну холецистектомію пацієнту, який кілька років тому переніс відкрите оперативне втручання на верхньому поверсі черевної порожнини.

Класична порожнинна операція з видалення жовчного міхура, незважаючи на хороший хірургічний доступ, має ряд недоліків для хворого, зазначають у фейсбуці лікарні.

В першу чергу, це травматизація м’яких тканин і пов’язаний з нею сильний біль після операції, необхідність тривалої реабілітації. Тому, в КНП «НЦМЛ» використовують малоінвазивний метод оперативного втручання – лапароскопічне видалення жовчного міхура.

Пацієнту кілька років тому в одній з лікарень області прооперували перфораційну виразку 12-палої кишки. У зв’язку з ймовірним злуковим процесом, питання лапароскопії було під сумнівом.

Хірургу Ігорю Винницькому вдалося усунути спайки, що утворилися після попереднього оперативного втручання та видалити жовчний міхур через три проколи в черевній порожнині.

Як зазначають, через день після операції пацієнт повернувся додому.

“Пам’ятайте, камені в жовчному міхурі не дорогоцінні, щоб носити їх всередині свого організму. А жовчокам’яна хвороба може понести за собою ряд ускладнень”, – йдеться у дописі.

Лапароскопічна холецистектомія — сучасний малоінвазивний вид операції з видалення жовчного міхура. Втручання потребує роботи досвідченого хірурга та всієї операційної команди, відповідного обладнання.

Переваги лапароскопічного видалення жовчного міхура:

  • Мінімальний біль
  • Швидке загоєння та відновлення
  • Естетичний ефект — хірург робить тільки 4 маленькі розрізи на животі, які потім не будуть практично помітні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер