<

«П’яний дебош» у квітковому магазині Нововолинська: чоловіка судитимуть за хуліганство та водіння в нетверезому стані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:07 | 5.10.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

Чоловік, який влаштував у Нововолинську п’яний «дебош» в магазині «Студія квітів» колишньої дружини, постане перед судом за вчинення злочину – хуліганства. Разом з тим, правоохоронці виділили окреме адмінпровадження щодо водіння в нетверезому стані, в порушника тимчасово вилучили посвідчення водія.

Нагадаємо, 13-го вересня близько 17:00 до квіткового магазину колишньої дружини під’їхав чоловік у нетверезому стані та влаштував там погром: почав кричати, кидатися товаром, копати меблі, погрожувати колишній дружині, власниці торгового закладу, та ображати їхню доньку. Після того чоловік вийшов на вулицю та розбив ломом автомобіль колишньої дружини.

Юрію Н. висунули обвинувачення у вчиненні хуліганства. Невдовзі відбудеться суд.

Стаття 296 КК. Хуліганство – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Колишній чоловік відшкодував усі завдані збитки майну (понад 21 тисячу гривень), між ним та потерпілою буде укладена мирова угода. Дебоширу світить штраф, суму якого призначить суд.

У кримінальному провадженні може бути укладена угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим або між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. В угоді про примирення сторони узгоджують покарання. 

Окрім кримінальної справи, Нововолинським відділом поліції було виділено окреме провадження щодо керування автомобілем у нетверезому стані. Після події в магазині колишньої дружини, чоловік поїхав у лікарню, де було підтверджено стан сп’яніння.

Відповідно до чинного законодавства, до розгляду справи судом, у чоловіка вилучили посвідчення водія та видали тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом, який дається строком до трьох місяців з дати вилучення посвідчення.

Відповідно до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення, поліцейські тимчасово вилучають посвідчення водія за наявності підстав вважати, що водієм вчинено правопорушення, передбачене КУпАП, за яке може бути накладено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом.

Провадження за статтею 130 Кодексу про адміністративні правопорушення готують до розгляду судом (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння). Санкція статті передбачає накладення штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. 

Нагадаємо також, що магазину двічі били вікна: наступної ночі після погрому «Студії квітів», 14-го вересня, невідома особа розбила ролет та двері магазину, а 19-го вересня двоє осіб розтрощили всі вікна та двері.

Керівник Нововолинського відділу поліції Віктор Пикалюк зазначає, що причетність Юрія до побиття вікон не підтвердили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа