<

«Ой радуйся земле»: у Нововолинську відбувся конкурс колядок серед навчальних закладів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 18.01.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

У Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості відбулись творчі змагання – конкурс колядок, щедрівок та новорічних віншувань “Ой радуйся земле” серед навчальних закладів міста.

Організував захід міський методичний кабінет та управління освіти міськвиконкому, – пише Нововолинськ.com.ua

До конкурсу школярі старанно та сумлінно підготувались: вивчили віншування, сівалки, колядки та щедрівки, підготували різдвяну атрибутику.

Зі сцени звучали не тільки милозвучні колядки та щедрівки, які усім відомі, а й старовинні та сучасні різдвяні пісні, які возвеличували народження Сина Божого, а також лунали жартівливі віншування та щирі побажання миру і злагоди, щастя, радості й здоров’я у новому році.

Усі шкільні колективи відзначились високою майстерністю створення обрядового дійства. Кожен з них вирізнявся оригінальністю виконання і новизною підбору репертуару колядок та щедрівок. Тож обрати переможця було не легко.

Однак, за результатами конкурсу членами журі визначено кращий колектив. Перемогу отримала ЗОШ №5.

Друге місце вибороли ЗОШ №8 і гімназія. А третє місце між собою розділили ЗОШ №3 і ЗОШ №6.

У нагороду за свій неабиякий талант, майстерно продемонстровані вміння і проявленні зусилля усі учасники конкурсу отримали солодкі подарунки від управління освіти.

Задоволеними залишились і гості святкового дійства, адже вони мали змогу послухати щирі українські колядки та щедрівки у душевному і мелодійному виконанні талановитих школярів, переглянути зворушливі театралізовані вистави, які продемонстрували звичаї і традиції притаманні українському народу та побачити цікаві та повчальні вертепи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця