<

Оштрафували чоловіків, що незаконно рибалили на озері в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 15.02.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У період з 8-го по 15-те лютого рибпатрульні задокументували 20 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 20 протоколів за порушення правил рибальства, зокрема й у Нововолинську. На порушників накладено штрафів на суму 1 139 грн.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Для прикладу, 10-го лютого завдяки повідомленню на телефонну «гарячу лінію» рибпатруля викрили порушення. На водному об’єкті в мікрорайоні Шахтарський у Нововолинську четверо громадян порушували Правила рибальства. На громадян склали адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

13-го лютого було обстежено Ковельське водосховище у Ковелі, проте порушень рибальства на водоймі не зафіксовали. Того ж дня під час рибоохоронної роботи на озері Пісочне, поблизу села Кримне Старовижівської ТГ викрили п’ять порушників рибальства. Чотири з них здійснювали вилов риби з перевищенням кількості дозволених знарядь лову. Ще один пересувався автотранспортним засобом по кризі водойми у період  льодоставу. На громадян складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Громадян, які стали свідком браконьєрства просять повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля (067) 360-78-40.

Довідково: Згідно п. 3.14 Правил рибальства забороняється пересування автотранспортних засобів, крім тих,  що належать  природоохоронним   та    правоохоронним    органам,    по    кризі рибогосподарських   водойм   у   період  льодоставу  (за  винятком спеціально обладнаних льодових трас).

З 1-го листопада 2020 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно – літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. Також з 1-го грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області до 31-го березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер