<

“Ощадбанк” подав до суду на ДП”Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:08 | 21.11.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Волинське обласне управління АТ “Ощадбанк” просить суд стягнути з ДП “Волиньвугілля” 3,6 мільйона гривень.

“Волиньвугілля” не заплатило банку за надані послуги. Про це йдеться у судовому рішенні Господарського суду Волинської області від 7 листопада, – пише Конкурент.

Суд встановив, що ще у 2011 році між ПАТ “Державний ощадний банк України” та ДП “Волиньвугілля” були укладені договори: №121 про надання послуг по зарахуванню заробітної плати та інших виплат, передбачених чинним законодавством, на вклані рахунки та №121/1 про надання послуг по зарахуванню заробітної плати та інших виплат, передбачених чинним законодавством, на карткові рахунки.

Відповідно до договору організація замовляє та оплачує, а банк бере на себе зобовязання здійснювати зарахування на вкладні рахунки, завчасно відкриті в банку працівниками ДП “Волиньвугілля” ВП “Шахтоуправління Нововолинське”, ВП “Шахта №9”, ВП “Шахта Бужанська”, ВП “Волиньвуглезбутпостач”.

“Волиньвугілля” зобов’язувалось перерахувати плату за виконання банківських операцій із зарахування та виплаті з вкладних та карткових рахунків.

Умовами договорів передбачено, що перерахування здійснюється не пізніше останнього робочого дня поточного місяця окремими платіжними дорученнями. Здійснювати оплату за безготівкове зарахування коштів на карткові, вкладні рахунки у розмірі 0,75 % від кожної суми, що перераховується за умови, що виплата проводиться двома частинами та додаткову оплату за безготівкове зарахування коштів на вкладні рахунки у розмірі 0,25 %.

На початках співпраці держпідприємство частково вносило оплату за виконання банківських операцій по зарахуванню та виплаті коштів. Однак вже на 20 вересня 2016 року загальна сума заборгованості “Волиньвугілля” перед банком у розмірі 3 668 021 гривень була непогашена.

У позовній заяві банк просив стягнути 1 367 164 гривень пені за період з 22.05.2014 р. по 19.09.2016 р посилаючись на умови договору.

Однак суд визначив, що банк застосував розрахунок пені у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що не передбачено умовами договорів. Відповідно суд вирішив, що це є неправомірно.

Тому суд вирішив позов задовольнити частково в сумі 2 300 857 гривень.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер