<

[ОНОВЛЕНО] У Нововолинську на кар’єрі діти провалилися під кригу: є загиблий, також постраждали рятувальники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 3.01.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
10117
/ коментарів 5

3-го січня біля 14:20 у Нововолинську на кар’єрі поблизу 5-го мікрорайону діти провалились під лід.

Як повідомили БУГу на місці події, трьох дітей у воді помітив перехожий, який викликав рятувальників.

На місце одразу приїхали екстрені служби. Усіх трьох дітей вдалося дістати з води, їх доставили в лікарню. Двоє перебувають у важкому стані.

На жаль, попри реанімаційні заходи, один з хлопців помер.

ОНОВЛЕНО 15:40. На кризі гралися діти віком 2010-2012 року, вони перебували на кризі на відстані 25 м від берегу. Внаслідок розлому криги одна дитина потонула, тіло піднято до берега рятувальниками, – повідомляє ДСНС України.

Двох дітей врятували фахівці ДСНС. З діагнозом переохолодження їх госпіталізовано до лікарні.

Також двох рятувальників шпиталізували з переохолодженням. Щоб не втратити час, вони не надували човен, а попливли за дітьми самотужки.

Від ДСНС залучалися 5 фахівців та одну одиницю техніки.

ОНОВЛЕНО 16:20. Нововолинські рятувальники 5 ДПРЧ поповзом по кризі дістались до одного з хлопчиків, подали йому штурмову драбину. Дитина вхопилась за драбину, але крига провалилась і двоє рятувальників також опинились у воді. Працівники ДСНС витягнули своїх колег з води на берег мотузкою з рятувальним кругом.

Дитина у крижаній воді трималась за драбину і дочекалась на допомогу. Рятувальники знову дістались до неї уже майже вплав, ламаючи кригу. Обхопивши хлопчика та тримаючись за рятувальний круг, рятувальник тримав дитину, а його колеги витягнули їх обох на берег.

Для порятунку другого хлопчика рятувальники по льоду йшли спочатку поповзом, а коли лід провалювався, то діставались вплав. До третього хлопчика вдалось допливти тільки човном, так, як лід в багатьох місцях уже був поломаний. Про це повідомили у ДСНС Волині.

На жаль, одна дитина, 2007 року народження, від переохолодження загинула – її доправили до берега вже без ознак життя. Двох діток віком 10-12 років госпіталізували до лікарні.

Рятувальники наголошують! За відсутності морозної погоди крига на водоймах наразі вкрай тонка та небезпечна. Виходити на лід категорично заборонено! Особливо важливо це пояснити дітям, які наразі перебувають на канікулах. Нагадайте їм про правила безпеки як вдома, так і на вулиці!

Інтернет-видання “БУГ” висловлює щирі співчуття рідним загиблого хлопця




коментарів: 5
  1. Щирі співчуття родині.
    Шановна владо, зверніть увагу нарешті на цей кар’єр
    Огородіть, закрийте, обмежте доступ.

  2. Рятувальникам справжні герої. Без човна і вплав. Невже тих дітей ніхто не бачив як вони вийшли на кригу? Там завжди є люди котрі ходять навпростець у с.Низкиничі, Шахтарський м-н, рибалки, або просто сидять бухають.

  3. Ігор та Юрій, дай вам Бог багато здоров’я!
    Треба з цієї ситуації винести урок, шоб наші рятувальники мали водолазні гідро-костюми, які є еластичні і термічні шо значно полегшило б їм роботу.
    По дорозі встигли б одіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер