<

[Оновлено] У Нововолинську було гаряче: через криміногенну ситуацію активісти зібрали мітинг перед міськрадою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:13 | 1.06.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
41
/ коментарів 37

Мітинг відбувся сьогодні, 1-го червня, о 17:00 перед приміщенням Нововолинської міської ради. Це стало відповіддю міській владі на її численні обіцянки та беззмістовні лозунги про боротьбу зі злочинністю та наркоманією в місті.

Напруга в Нововолинську зростає – жителі вийшли на мітинг, аби привернути увагу влади до підвищення рівня криміногенної ситуації. Вони вимагають якнайшвидше знайти та покарати винних у злочинах, які щоденно трапляються в місті.

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/1388272457918519/

“Створення в місті центру профілактики наркотичної та алкогольної залежності. При міській лікарні відкрити реабілітаційний центр для людей, що потребують допомоги від алкогольного отруєння”, – невиконаний пункт в програмі Віктора Сапожнікова, із якою він йшов на вибори 2006-го року.

Деякі старі-нові чиновники, що вкотре зуміли проникнути у керівні кабінети, іноді опускаються до глумління над тими, хто щиро очікував змін на краще. Найгірше, що дедалі частіше вони намагаються “впритул” не помічати, яке беззаконня твориться прямо під їхнім носом.

Учасники попереджають бездіяльного мера: якщо він не відреагує на ситуацію з підпалами машин та грабежами, то мітинг може перетворитися на майдан.

Нагадуємо, що правоохоронці вже працюють над розкриттям підпалу автомобіля, який належить громадському активісту, голові Асоціації ОСББ “Містечко” Руслану Влодарчику. Інцидент трапився сьогодні близько другої години ночі. Він звернувся до місцевих жителів з проханням підтримати мітингувальників.

“Сьогодні згоріла машина у мене, а завтра це може статися з кожним із вас!”, – говорить активіст, який називає ситуацію у Нововолинську ще гіршою, ніж в лихі 90-ті.

На мітингу був присутній також підприємець Роман Гочачко – у ніч з 17 на 18 травня невідомі потрощили його авто марки “Фольксваген Туарега”.

Громада Нововолинська жваво обговорювала цю ситуацію в інтернеті, висловлюючи власну позицію.

“Нездорова обстановка в місті. За дивним збігом обставин б’ють вікна, трощать, обстрілюють, палять авто саме активістам, які відкрито борються проти злочинності. Поліція на злочинний терор повинна відповісти правовим терором. Депутати, не займайте позицію “моя хата скраю”, терміново скликайте позачергову сесію із зверненнями до міністра, голови ОДА і т.д. Не будьмо байдужими, бо завтра прийдуть до нас”, – написав екс-заступник мера Нововолинська Юрій Єлева.

Події останніх місяців показали, що 90-ті роки, про які всі забули, повертаються в Нововолинськ. Злодії пускають в хід сокири та займаються підпалами, все більше громадян страждають від їх нападів.

Через таку ситуацію близько 50-ти жителів Нововолинська зібралися біля місцевої міськради з вимогою відставки керівників виконавчих органів влади, які, на їхню думку, допустили беззаконня у місті.

Люди вимагали, щоб мер скликав позачергову сесію міськради і депутати негайно склали та погодили план заходів щодо боротьби зі злочинністю. Підтримати потерпілих, яким палили та рубали сокирами авто, знімали з машин колеса (і це все впродовж минулих 2-х місяців!) прибули активісти з Володимира Андрій Кандиба та Тарас Сватко, нововолинські депутати Віктор Ромашевський, Валерій Мних, Володимир Шаповал, підприємці.

“Люди, яких не влаштoвує те, щo відбувається, – активні люди. Їх не так багатo – 20%. Влада працює лише у власних інтересах. А для чoгo нам такі?” – вислoвив спільне невдoвoлення присутніх один з мітингуючих.

Міський голова, кажуть, поїхав в Луцьк. До людей вийшли заступники Андрій Сторонський та Володимир Рожелюк – саме їм добряче “перепало на горіхи” від мітингувальників, яким набридла пасивність влади у питанні вирішення нагальних проблем міста.

“Ви тоді почнете думати, коли вам щось зроблять – підпалять, вб’ють? Що ви робили для того, щоб ситуація в у місті виправилася?”, – запитували у чиновників розлючені злочинним свавіллям нововолинці.

Руслан Влодарчик пригадав, як починала свою діяльність місцева “Самооборона” – тоді від міської ради хлопці не отримали абсолютно ніякої підтримки.

“Кожен раз говорять, що грошей немає, але, наприклад, Коптюку, який тут халтурить, гроші є”, – відзначив громадський активіст.

Андрій Сторонський впевнено обгрунтовував позицію, що влада тут ні до чого, а Рожелюк спробував навести “оригінальний” приклад: Америка, мовляв, цивілізована та розвинена, але там теж є наркомани.

“Що, тільки у нас?”, “Яким чином міська влада може навести порядок?”, – цитати, які стали лейтмотивом спічу обох заступників. Вони не змогли відповісти на більшість запитань мешканців.

Зрештою, кожен з присутніх висловив своє бачення ситуації. Присутні вимагали у влади ставитись до людей не як до сірої маси, а як до громадян вільної держави.

Активістів обурило відношення Сторонського до жителів Володимира-Волинського, присутніх на мітингу. Він зокрема неодноразово скеровував представників активу “до Саганюка”.

“Це що, якась інша держава, що ви говорите, хто звідки приїхав? Я такий же громадянин, як і вони й прибув їх підтримати”, – відповів заступнику мера Андрій Кандиба. Мітингувальники висловили чиновникам чітку позицію: не знаєте як діяти – пишіть заяви!

Рішучість людей вийти на вулиці з акціями непокори міській владі мали б принести свій результат, адже є очевидністю, що мер панічно боїться народу, що він продемонстрував ігноруванням цих зборів.




коментарів: 37
  1. міська рада яким боком до боротьби із криміналом???? Згідно законодавства то виключно справа МВС, прокуратури, СБУ. З таким самим успіхом Єлева може покликати на мітінг до бані або до церкви. Про боротьбу з криміналом треба з мєнтами розмовляти конкретно та прокурорами.

    • Це ви знову, тут як тут, “госте”? Яким боком, кажете? А ви прочитайте передвиборчі програми свого сюзерена – всі 5, васале злодійського бога. Подивіться гидку газетку “НМ” будівника комунізму, що отримує зарплату трохи меншу від мерської, послухайте передачки брехливого “свата” по міському радіо і ТТІ, сходіть у суд де відкрито судові провадження за корупцію міського голови, вивчіть Конституцію та закони України “Про місцеве самоврядування” і про “Службу в органах місцевого врядування”, “Про запобіганя корупії” та “Статус депутатів місцевих рад” тощо, а тоді й питайте “яким боком”.

      • та не заздріть ви вже так відверто тим їхнім високим зарплатам, Анатолю. Кожному своє, як в Біблії

      • Людина запитували яким правовим актом прописато що міська рада має повноваження на бородьбу із криміналом ???
        а ви і далі за своє комунізьм комунізьм
        Як говорять у верховній раді – будь ласка по суті –

  2. як Гаці побили машину, то мітингу не було
    дай Боже, щоб негідники не скористались

  3. Какая-то избирательность у нас.Володарчику машину сожгли митинг,даже идёт призыв на одном из сайтов скинуться ремонт или новую.А когда другим жгли,били машины. Обворовывали квартиры, чего не митинговали, что за двойные стандарты?

  4. Чого так пізно повідомили про мітинг?? ПОтрібно зібрати і максимально поширити інформацію про де і коли буде мітинг, я також хотів прийти, але взнав тільки у 20:00! Давайте збиремо
    громаду і поширимо скрізь інформацію-на фейсбуці, на дошках оголошення в газеті, на сайтах, бо вже не має сил терпіти те беззаконня і нашу безпомічну і хабарницьку владу

  5. Був. Думку висловив. Гаряче там не було. Людей прийшло не густо. 50 людей там не було, реально було на мітінгу біля 25 душ плюс начальство та інтернетчики

    • Ви “госте”, не радійте так по-злому, що прийшло 50. Слідуючого разу прийде 500. А ще, наступного – 5000. Місцеву владу повністю потрібно перезавантажувати і позбуватися міського голови, заступників і таких як ви – підспівувачів “сапогізму”. Необхідно провести позачергові вибори мера і набрати нову місцеву команду чесних людей. Мене добрі люди повідомили, що В.Сапожніков, замість того, щоб впритул займатися викоріненням злочинності у місті, минулого тижня їздив у Білорусь – на день міста, схоже, в Барановичі і возмв із собою цілий духовий оркестр ПК. Мер хоче слави абиде, бо тут його вже не прославляють. Тепер він у Луцьку. :)))

  6. Поліція стала реєстратором злочинів розкривати, яких через масовий характер вже нема кому.

  7. Прикро. Адже хочеться жити в спокійному місті. От і прийшов час дострокових виборів мера міста. Сапожніков нас не влаштовує.
    Шановний пане Сапожніков подайте у відставку. Це вам додасть честі

    • Місто в нас спокійне та затишне на фоні іших міст та селищ нашої рідної європейської держави! Все буде добре, шановна Вера Іванівно! Вірте!

    • Тоді введуть план “Б”: “Сторонський”. Не турбуйтесь, за стільки років “розбудови” країни, на всі питання у влади, яка користується аморфним станом виборців, є відповідь.

  8. О, поналітали сапогоботи))) мільйонами крадуть гроші і Біблію тут згадують! Тут тільки вмієте дорікати, на ділі добре знаєте, як вкрасти, а як місто безпечним зробити, то розуму не хватає.

      • Голосував за сапожнікова, бо в передвиборчій програмі дуже обіцяв допомагати фінансово МЗС і вимагати від них найвищих показників у боротьбі з злочинністю і охорони громадського порядку. А ще й обіцявся створити центр профілактики наркозалежним при міській лікарні. То де воно???!!!

        • Буде, все буде! За шо Майдан стояв, все вам буде! Є вже безвіз. Але треба потерпіти. Буде вам і при міській лікарні все про що собі мрієте! І МЗС буде фінансова підтримка!

          • Ага. Це Сапожніков із заступниками зробив безвіз, а в прохабареній лікарні – “безкоштовну” медицину. Пане Медино, “гостя” давно пора забанити.

          • Так він обіцяв це в передвиборчій більш як 10 років назад!!! То скільки ще чекати?
            І ще на рахунок безвіза… повивішували прапори на вікна органу місцевого самоврядування. Яке ви мали право, сапогоботи? Місків не вистачає не вивішувати прапор іноземної юнії, забули як на сході російські прапори на вікна вішали, чим це закінчилось!? Прокуратура не пришиє сепаратизм? Не пришиє, квартири отримали, то будуть мовчати.

        • Дмитре !, Ви вже захотіли щоб наша міська влада допомагала фінансово Мінестерсту Зовнішніх Справ !!!!
          Але в крутому Новіку ми живемо!!!!

          • Клімкіну та МЗС треба фінансово допомогти, не?

  9. Мені особливо сподобалось, як пан Рожелюк на всіх тикав. От
    І все ставлення до жителів міста.

  10. сьогодні їх було 20%…..я думаю,що активна молодь розуміє хто є хто….потім нас стане 80%…..тоді почухають ті місця,яким вони думають….бо з почутого там розуму 0,0….

    • так от і я ж про те саме- буде, все в нас буде, і стане 80% і 20%, і активна молодь що розуміє хто є хто. все про що мріємо то все буде

      • Так. Вас, “сапогістів” – стане 80%, потім – 120%… Що ви мелете? Не тіштеся. Вас вже, у Нововолинську, практично нема – прихильників КГБіста. А “забанити” таки треба, Андрію. Бо це ворог нововолинської громади, який працює на повалення конституційного ладу у нашому місті. Ні, на мене у суд він не подасть – душа, аж надто вже щуряча – боягузлива і перелякана з дитинства. :)))

        • Конституцію тре читати, товарищу комсомольцю Анатоль? Комсомольцем були, комсомольцем залишились.

  11. Чи розглядає поліція варіант що авто піпалив сам Влодарчик? Для дестабілізації ситуації в місті і потім очереткіна як борець з бандитами, хто вона? засланець ФСБ чи з якою метою вона кіпішує. Хтось думав для чого саме зараз розганяють ситуацію?
    Чи може то випадковість, що тільки діло йде до виборів то Русланчик зразу активується?
    І саме цікаве, чому не було Азову та фейкової в новіку слабоди? Тимощук не встиг проплатити місцевим, а Бадзюнь не ризикнув привести десант з Іванич?
    Багато запитань, дуже багато.
    Сапожніков, Сторонський, Рожелюк ніколи не будуть йти на зустріч молоді це не їх електорат, от як бабки прийдуть…

  12. Треба повторити такий мітинг но біля відділку поліції. Пізно ввечері повертаюся з роботи додому й звікна автобуса дуже часто бачу молодиків які ховаються в темряві біля кущаків. А ще не раз чув від колег що наша поліція на 15-му м-районі часто відпочиває

  13. До речі, а чому ніхто у нашому місті не затримує наркомана за кермом на зеленому мерсі-очкарику? Водій постійно їздить під кайфом і ніхто не звертає уваги. Чи тільки звернуть увагу колись він зіб’є чиюсь дитину?

  14. А вчора була ярмарка-автомобілі повиїжджали но тротуари,клумби…Поліція стояла…На мое запитання,що вони тут роблять? поліціянт гордо відповів-за порядком слідкую.На мое запитання чому автомобілі стоять но газонах-відповів питанням-а де їм стояти? А,як думає начальник поліції і місцеві *гаспідари*?

  15. Вай бляяяяяя..активісти..піз..ти тих активістів треба
    Тільки думають як то до корита дорватись.

  16. Нововолинськ маленьке місто
    Де майже знаємось в лице
    Де центр квітне у каштанах
    Вугільний край наше лице
    А що створили за 3 роки
    Наркоманію розбрад страх
    Хіба оцім усім пишалися
    Ми у 2000них роках
    Ми побороли 90сті
    Назад вернулись це є крах
    Шановні друзі депутати
    Зверніть увагу на бардак
    Не нам ділити ваші гроші
    Як можеш заробляєш так
    Та трохи з неба ви спуститься
    Послухайте електорат
    Можливо десь нам накипіло
    Ми люди якось так не так
    А що ми змінимо у владі
    Лиш шило з милості якось так
    Та все булоб із нами добре
    Забулися ми всі про вас
    Ви приберіть наркоманію
    Що розвелась по вулицях
    Це кращий вклад у наше місто
    Від влади в даний “добрий” час
    Та перестаньте ви сваритись
    Ви добрі всі лиш на словах
    Ви об єднайтеся в громаду
    Зробіть для міста добрий знак
    Зробіть добро для цього міста
    А не бадайтеся у ЗМІ
    Ви вийдіть разом позбирайте по вулицях
    Усі шприци
    І рвати один одного в шмаття
    Усе це в вас лиш на словах
    А щось корисне проробити
    То треба гроші дозвіл бл…!
    Усі ви рветеся до влади
    Щоб пирога урвати шмат
    Щоб підірвать електорат
    Ви ладні душу вже продати
    Не те що совість вашу мать!

  17. Скажу одне бачивши ситуацію я не за “наших” і не за “ваших”
    Тому що всі ЗМІ мають кураторів
    Це загальна суб’єктивна думка прохання
    До народу бути не загальною масою шукаючи і ставлячи ставки на наступні вибори
    До кого примкнувши з думкою “а мо мені кусок перепаде”
    А прохання об’єднатись для вирішення проблем не залежно від вищих чинів
    Ми всі ганемо владу але 90 відсотків її вибирали
    Ми живемо не від того ху…во що влада така
    А від того що перша думка коли бачимо халяву як більше відірвати
    Та не треба їм в карман заглядати зуміли заробити
    На нас ми самі винні ми їх до влади привели
    Та і думаю кожен з нас побачивши бабло зробив би так само
    То всі такі поки не керують
    Я їх не оправдую те що вони роблять це звичайно погано
    Але ви самі зазерніть собі в душу ви теж би робили так само
    Бачучи гроші які не так лежать
    Тому що ми бідні а одиниці бабагаті
    Порівнявши нас зі струною на гітарі
    То ми струна яка натягується і чим більше тягнеться
    Тим тонша нота але рано чи пізно вона лопає
    І бєпопальця того хто її натягує
    Один “опозиція” другій “пропозиція” а по суті ви однакові
    Змінивши одного інший лад не наведе
    Доки ми самі в собі не наведем лад
    І не будем лягати спати з думкою як завтра когось наібати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця