<

[ОНОВЛЕНО] У Нововолинську – перший випадок захворювання на коронавірус і дві підозри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:39 | 8.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарі 22

8-го квітня у Нововолинську підтвердився перший випадок захворювання на коронавірус.

Близько 19:50 8-го квітня на «Коронавірус-Новік Штаб оперативного інформування» у фейсбуці з’явилася інформація про те, що у Нововолинську є перший інфікований на коронавірус.

Спочатку влада Новововолинська ситуацію ЗМІ не коментувала і не спростовувала, обіцяючи дати офіційну інформацію 9-го квітня зранку.

О 21:45 на фейсбук-сторінці Нововолинської центральної міської лікарні з’явився пост з підтвердженням інформації.

“У пацієнта, який перебуває на стаціонарному лікуванні у важкому стані лабораторно підтверджено діагноз коронавірусної інфекції. Станом на 21 год.08.04.2020 р. в лікарню поступило ще 2 пацієнтів з підозрою на коронавірус”, йдеться у повідомленні.

Щодо фейсбук-сторінки “Конавірус-Новік…”, то там повідомляють, що після двох негативних експрес-тестів, ПЛР-діагностика підтвердила діагноз.

“Пацієнт перебуває у НЦМЛ, підключений до апарату штучної вентиляції легень. Стан важкий. Відомо, що нещодавно відпочивав у одному із санаторіїв у компанії друзів з Нововолинська, котрі теж мають вже симптоми. Також, температура є і в родині хворого. Встановлюється коло спілкування хворого. Нововолинці, зберігайте спокій, неухильно дотримуйтесь правил карантину, бережіть себе та тих, хто поряд з вами”- йдеться в повідомленні.

Інформація про перший випадок коронавірусу також з’явилася у групі Нововолинськ Інфо.

Зазначають також, що ПЛР-діагностика підтвердила коронавірус у нововолинця.

“Наш інсайдер з лікарні повідомляє, що пацієнт лежить в Нововолинській центральній лікарні, стан важкий, його підключили до апарату штучної вентиляції легень. Можливе джерело зараження та коло контактних осіб нині встановлює поліція. Відомо, що пацієнт лежав у терапевтичному відділенні, тому контактними особами може бути весь персонал терапії. Тільки без паніки, дотримуємось карантину”.




коментарів: 22
  1. Так це правда. Але пацієнт лежав не в інфекційному відділенні а в звичайній терапії!!!!!! хоча він відразу мав всі ознаки віруса.

    • вже на ютубі бабку показували яка на колінах стоїть і просить не палити їй хату бо від неї в селі люди позаражались то ше тут самосуду хочете?

      • Самосуд буде над тими, що замовчали інформацію про хворих і люди незможуть ізолюватися від хворих.

  2. Не панікуйте!!!! Я знаю, що говорю. Досвідчений лікар з Новіка інформувала, що захворювання переноситься в легкій формі, непомітно. Виняток – супутні хвороби. Хай виздоровлює. Не діставайте родичів і не шукайте їх. Повірте, що “їх зараз дістають” поліція і санстанція. НЕ так страшний вірус як шум, що навколо нього піднімається.

  3. А зараз у багатьох є супутні захворювання,особливо у Нововолинську.І що далі?

  4. Нiхто не панiкує.А супутнiх хвороб практично у кожного хватає-при нашiй екологiї i тд. Карантин-це єдиний на сьогоднi спосiб вберегтися.

  5. А хто в нас контролює людей які контактували з хворими? Сан. обробку у будинку де живуть інфіковані? Ну що то робиться? Чому влада не може організувати відповідну бригаду ? Чи сам собі як хоч так викручуйся?

    • Та хоч би знати тих людей які контактували з першою жертвою зарази , так не положено

  6. Правильно люди пишуть. Що треба знати інфікованих.. Щоб від них віддалятися. А не заражатись

  7. П іравильно люди пишуть. Що треба знати інфікованих.. Щоб від них віддалятися. А не заражатись

    • Серж-Мирон, тобі нічого боятись.
      Ти так шифруєшся, шо тебе сам воєнком не знайде, не то шо якийсь китайський вірус.
      Живи спокійно, мий руки і все буде добре!

  8. А ви просто витримуєте всі пункти карантину,навіщо вам прізвища людей? Чи може цькувати іх родини? Та ви кожен день проходите повз людей які невідь чим дихають. І нічого? І прізвищ не тра. В нас взагалі- жорстокі люди! Будьмо людьми!

    • Правда, перший раз бачу в коментарях, шо ім’я співпадає з суттю написаного.
      Дай Бог тобі здоров’я!

  9. Це не жорстоккість а вимоги часу і карантину ! і район де проживає пацієнт повинні знати .не таке велике місто нововолинськ щоб не взнали люди району .але перш за все треба обробити територію проживання ..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок