<

[ОНОВЛЕНО] “Передавши “Шахтар” у комунальну власність, його неважко буде продати в приватні руки” – директор санаторію Віталій Шевчук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 23.01.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

23-го січня під час оперативної наради у голови Волинської ОДА керівник ДП «Волиньвугілля» Олександр Зорін розповів про те, як планує зменшувати збитки на підприємстві. Щоб скоротити штат працівників, керівництво держпідприємства хоче передати санаторій «Шахтар» в комунальну власність Нововолинській міській раді.

Керівник ДП «Волиньвугілля» Олександр Зорін розповів, що станом на 1 січня заборгованість волинським гірникам становила 700 тисяч гривень – її виплатили за 2 тижні. Заробітну плату за грудень гірники отримають до 24-25 числа поточного місяця.

Як зауважив директор підприємства, минулоріч штат апарату ДП “Волиньвугілля” скоротили на 37 осіб, зараз в адміністрації працює 77 чоловік.

Зменшувати збитки на підприємстві планують за рахунок об’єктів соціальної сфери: санаторій «Шахтар» хочуть передати в комунальну власність Нововолинській міській раді. Це зменшить штат працівників на 20 осіб, а витрати підприємства – на 1,5 мільйона гривень.

“Шахтар” функціонує з 60-х років. Раніше працювали 9 шахт, тому можна було його утримувати. А зараз є лише дві, тому такий процес – природній.

Працюю на посаді керівника 14 років. Старалися робити все самі, у ДП “Волиньвугіллі” давали фінанси лише на заробітну плату працівникам, на все інше ми заробляємо. Розумію, що в тій ситуації, у якій опинилися наші шахти, керівництву держпідприємства не до того. Тому ремонти, оплата комунальних послуг, податки – це все оплачувалося за рахунок наших коштів, левова частина яких йшла від відпочинку діток влітку.

Колись планували передати санаторій в оренду трудового колективу. Передавши “Шахтар” у комунальну власність, його неважко буде продати у приватні руки. Моя особиста позиція: у будь-якому випадку санаторій повинен бути державним,”- відзначив директор Віталій Шевчук.

Директор ДП “Волиньвугілля” Олександр Зорін повідомив також, що профільне міністерство уже погодилося на передачу “Шахтаря” у комунальну власність.




коментарів: 2
  1. Ну недарма у комунальну власність.Хто через певний час санаторій викупить той зараз з цим сепаром все йзамутив.Може земляк з виконкому в темі…Лугандони гарно керують у Новіку Зорін іще дехто поховали вугільну галузь в місті-така установка з центра.Так шо шахтарики відпочинок в санаторії скоро на 100%платно.

  2. Шахтарики взагалі не попадуть туди на відпочинок! Згадайте у чиїх руках зараз профілакторій Оснастки! Яку функцію він зараз виконує! Дуже шахтарики і прості мешканці Нововолинська можуть там відпочити? Туди їздять наші міськвиконкомівські “працівники” зі своїми коханками Можуть собі дозволити відпочити “крутелики” А простому люду туди-зась Ось те ж буде і з “Шахтарем” Шкода! Там дійсно можна було відпочити!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа