<

[ОНОВЛЕНО] Нововолинськ отримав 240 експрес-тестів на коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 24.03.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Допомогу з Китаю, яку отримала Україна 23-го березня, направлять і в лікарню Нововолинська. Експрес-тести для виявлення COVID-19 отримала Нововолинська лікарня ввечері, 24-го березня.

На сторінці НЦМЛ у фейсбуці повідомили о 9-й вечора про отримання понад 200 тестів.

“Тести на коронавірус- вже в лікарні. Хочемо повідомити мешканців міста, що незважаючи на вечірній час в лікарню щойно доставлено з Луцька понад 200 тестів для діагностики коронавірусу. Тести отримано централізовано згідно розподілу обласного управління охорони здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

24-го березня 310 тестів отримав Володимир-Волинський в межах допомоги, яку перерозподілило Міністерство охорони здоров’я України і, в свою чергу, Волинська ОДА.

Відділ інформаційної політики Нововолинської міської ради 25-го березня повідомив, що загалом місто отримало 240 експрес-тестів.

“Медичні заклади міста отримали 240 експрес-тестів для діагностування коронавірусної інфекції: 220 – Нововолинська центральна міська лікарня та 20 – Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги“.

Читайте також: “Волинь отримала експрес-тести та тести ПЛР для виявлення COVID-19, захисні костюми та маски для медперсоналу”.

У коментарі БУГу головний лікар Нововолинської ЦМЛ Віктор Мороз також повідомив, що лікарня самостійно замовила тести для виявлення COVID-19, однак затримка за поставками. Такий же коментар отримали від головної лікарки Нововолиснького ЦПМСД Ольги Попіки.

Тож інформацію можна буде отримати вже безпосередньо після того, як тести, які замовили медичні установи самостійно, надійдуть.

До слова, загалом з Китаю передали 250 тисяч тестів для експрес-діагностики та 521 тест-систему для полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Лабораторна діагностика (тест-система) є єдиним ефективним і достовірним способом встановити діагноз.  Навіть позитивний результат експрес-тесту не є підставою для встановлення діагнозу і підтвердження випадку. Такий результат обов’язково перевіряється лабораторно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа