<

[ОНОВЛЕНО] Насильство, побої та закриті кримінальні справи: мешканка Нововолинська розповідає, як рік страждає від колишнього співмешканця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:55 | 5.03.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
88
/ Коментарі відсутні

Марія Кузнєцова, мешканка Нововолинська, розповіла БУГу, що змушена переховуватися від свого колишнього співмешканця Макарчука, з яким має спільного 2-річного сина. Жінка говорить, що терпіла знущання чоловіка, мовчала та не хотіла публічності. Однак нещодавно побачила у фейсбуці публікацію, яку розмістила дівчина, з якою тепер проживає Cергій Макарчук. У зв’язку з останніми подіями, після яких, за її словами, Марія знімала побої, вирішила скористатися останньою надією – розголосом.

Марія виховує 2-річного сина та 12-річну доньку. Говорить, що діти – свідки знущань чоловіка. Він змушував її виконувати всі його забаганки, інакше – забирав сина, гроші та погрожував “викинути на вулицю і позбавити батьківських прав”.

ОНОВЛЕНО. Журналісти БУГу отримали коментар від Сергія Макарчука з його поясненнями. Чоловік зазначає, що насильницьких дій щодо жінки не вчиняв. Натомість вона не дає йому можливості спокійно зустрічатися з сином.

“Жила на моїй квартирі, я оплачував всі комунальні послуги. Плачу більше 2-х тисяч аліментів, оплачую лікування сина. Там вона розповідає, що я написав заяву за викрадений пуфік… Коли виїхала з моєї квартири, лишила голі стіни, забравши речі, куплені в мою квартиру за мій кошт”, – розповідає Макарчук.

Позиція чоловіка: «Сергій Макарчук спростовує інформацію щодо насильства: колишня співмешканка перешкоджає зустрічам із сином та сама провокує скандали».

Історія з вуст Марії

В неділю, 1-го березня, колишній співмешканець в черговий раз прийшов у квартиру, де вона проживає з дітьми. Помешкання – власність чоловіка, хоча вони, за словами жінки, разом брали його “під виплату”, коли проживали разом. Та, як виявилося, квартиру Макарчук оплатив та записав на свого батька.

“Він обіцяв переписати на сина, та я дізналася, що зробив інакше. Хотіли звідти піти – він мені не давав. Тримав мене для сексуального рабства. Він себе так і називає: султаном. Попросив його так і записати в телефонній книзі. Протягом року він мене неодноразово бив, брав за волосся і кидав об стіну, ґвалтував при дітях, душив подушкою. Квартира на першому поверсі з ґратами, він міг закрити нас на добу і я не могла нікуди вийти.

Жінка розповідає, що є не одне закрите провадження про завдання ним тілесних ушкоджень, суд не знаходить доказів. Під час конфліктів вона викликає поліцію, а він одночасно телефонує на лінію 102 та заявляє на жінку.

“Макарчук міг дзвонити в поліцію, бити мене і одночасно кричати “не бий мене”, імітуючи, що страждає від побиття він. Викрикує “не бий мене, не бий дитину в мене на руках” і записує все на диктофон. За цей рік є більше 50 викликів до правоохоронців. Була ситуація, коли одночасно викликав поліцію, відібрав в мене телефон і коли приїхав наряд, вийшов на вулицю, поговорив з ними та поліція поїхала. Завжди наголошує, що має зв’язки в Нововолинській та Іваничівській поліції і все може “порішати”. Якщо подивитися на ситуацію зі сторони – то це так і є, бо захистку від поліції я не мала. Він же навпаки – завжди викручується. На мої крики ніколи ніхто не приходить із сусідів. Він вміє залякувати всіх.

У своєї першої жінки відібрав дитину, вона змирилася. Зараз же живе з іншою, і вони обоє мене тероризують”.

Співмешканка чоловіка опублікувала пост у фейсбуці, який за словами Марійки, і став “останньою краплею”… Після того, як почали привселюдно порочити її честь та гідність, вона вирішила також не мовчати. Публікація була від фейкової сторінки.

“Все, що пише – чистої води брехня”, – говорить Марія.

Всі судові справи щодо чоловіка про завдання тілесних ушкоджень закриті за відсутністю складу злочину.

“Коли я хотіла подати заяву про зґвалтування, з мене поліцейські посміялися, сказали, що я живу в його хаті. Я розвернулася і пішла”, – говорить Марія.

Разом з тим, колишній співмешканець подає на Марію заяви в поліцію.

“За те, що побила його машину, що вкрала пуфік, побила його коханку. Але я розкажу по порядку, – говорить жінка, – 6-го лютого в мене вкрали дитину. Я була на роботі, він взяв дитину поглядіти, потім привіз і лишив з моєю донькою, і потім знову забрав і сказав, що не віддасть. Макарчук і його співмешканка забрали дитину. Я заявила в поліцію, вони приїхали з фотографією від батька, де дитина посміхається і написали протокол за неправдивий виклик.

Після роботи почала шукати сина. Зловила попутку і разом з донькою поїхала на Бужанку, де він живе. По дорозі побачила його машину, попросила водія її зупинити. Вибігла і стала перед автівкою чоловіка. Він не виходив, я залізла в вікно, яке він відкрив, побачила дитину і почала казати, щоб мені її віддав. Та він закрив скло і притиснув мені палець, я почала стукати по вікні, щось тріснуло, він подумав, що я щось побила, вийшов з машини, поклав мене на землю і почав бити, зламав мені ребра.

Водій, який привіз мене, і дитина сиділи в машині і боялися вийти. Він, між іншим, потім знайшов того чоловіка і залякав його, щоб той мовчав. Потім я почала забирати дитину в його співмешканки. Вона не віддавала, ну я дала їй ляпас. От за це і заявили в поліцію. На виклик приїхали Іваничівські поліцейські. Відкрили на мене справу за насильство, купили довідку в невролога в Нововолинську: записали їй струс, втрату свідомомтсі, поламаний ніс, хоча судмедексперт не підтвердив. Свідком події був той самий Макарчук, який побив мене перед тим 20 хвилин тому”.

Проти Марії також розглядалася справа за статею 184 КУпАП – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей, за зверненням колишнього співмешканця. Однак за відсутністю доказів провадження у справі закрили. Таким чином чоловік намагається забрати в жінки дитину. Вона зазначає, що він погрожує стояти на своєму до кінця.

Марія почала шукати допомоги і за скеруванням адвоката звернулася в благодійний центр “Карітас”.

“Ми готуємося до відправки жінки в реабілітаційний центр разом з дітьми. Наша присутність зумовлена тим, що ми стоїмо на захисті прав дитини. В присутності дітей відбувається психологічне насилля. У неділю, 1-го березня, стали свідком того, як поводить себе Макарчук та представники поліції”, – зазначають в соціальному центрі.

Марія також розповіла, що трапилося 1-го березня. Після події, коли вона вже почала переховуватися від чоловіка та перевезла частину своїх речей в свою кімнату в гуртожитку, на жінку написана чергова заява “за крадіжку пуфіка”. Триває слідство.

“Прийшов у неділю, сказав забирати речі, які вже були складені в мішках, і забиратися, однак без дитини. В квартиру прийшов раніше, поки я з дитиною була в аптеці. Побив мене ще й виставив голою, в одних штанах, на коридор. Я почала телефонувати в поліцію. Він почув та швирнув мені кофту. Одночасно зателефонувала в організацію «Карітас». Звернулася до них напередодні, щоб допомогли захистити дітей, які рік стають свідками сексуального знущання та побоїв Макарчука. В квартиру прибули і правоохоронці, і представники благодійного фонду. Писали, протоколи, розбиралися. Потім директор “Карітасу” допоміг мені перевезти речі з квартири. Випадково взяли пуфік з квартри. Чоловік заявив, що я вкрала пуфік. Заява в поліції – слідчі вже відбирали пояснення”, – розповідає Марійка.

Жінка додає, що Макарчук всіх залякує, купує поліцейських та розповідає по місту про неї плітки. Її остання надія – це допомога соціальних служб та розголос цієї ситуації. За фактом останнього побиття, 1-го березня, каже жінка, зняла побої в Нововолинській лікарні.

У Нововолинському відділенні поліції зазначили, що особи Кузнєцова та Макарчук заявляють один на одного, відомості вносяться до ЄРДР та проводяться необхідні слідчі дії.




24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок