<

[ОНОВЛЕНО] Із викликами «Ганьба» у Нововолинську шахтарі протестували в ДП «Волиньвугілля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:32 | 10.03.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
3820
/ коментарів 9

10-го березня шахтарі зібралися у будівлі ДП «Волиньвугілля» у Нововолинську на акцію протесту. Гірники емоційно розмовляли з в.о. генерального директора вугільного підприємства Володимиром Юрківом та вимагали хорошого обладнання і зарплат.

Працівники шахти №9 та «Бужанська» прийшли під Волиньвугілля, потім відправилися для розмови в актову залу.

“Люди обурені. Викрикували “Ганьба” та просили Юрківа писати заяву на звільнення з посади. Розповідають, що на шахтах немає обладнання. Окрім того, незадоволені роботою директора Бужанської та вимагали і його звільнення”, – прокоментували ситуацію журналісти БУГу з місця події.

«Немає обладнання, боргують зарплату, хочемо звільнення Юрківа»

Шахтарі близько трьох годин емоційно спілкувалися та вигукували на адресу Юрківа свої вимоги. Одна із них – написати заяву про звільнення. Разом з тим колектив копалень написав звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Однак після підписання звернення – розійшлися.

Шахтарі розповідають про погіршення справ на вугільних підприємствах: фінансування майже відсутнє, боргують заробітну плату, відключають електроенергію, вугілля з аварійного складу не відвантажується, на шахтах відсутні найнеобхідніші матеріали та обладнання. Гірники зазначають, що не мають чим добувати вугілля, при цьому керівництво ставить норми видобутку на підприємствах.

Працівники вигукували, що не підуть з Волиньвугілля, поки Юрків не напише заяву на звільнення за власним бажанням.

«Ви себе неадекватно поводите відносно наших жінок», – шахтарі «Бужанської» до директора копальні Стойловського

Колектив шахти «Бужанської» висунув вимогу директору копальні Олександру Стойловському звільнитися.

“Прокоментуйте агресію стосовно жінок і своє бачення щодо розвитку підприємства, проплати людям атестації ЄСВ та заробітної плати, матеріально-технічного постачання. В першу чергу, чому ми вас викликали: ви себе неадекватно поводите відносно наших жінок. Вибачтеся, і на державній мові будь ласка, і напишіть заяву. Або ви по доброму то робите, або зараз будете вилітати, як пуля”, – сказали присутні.

Стойловський зазначив, що перед тими жінками, яким щось зробив погане, він обов’язково перепросить. Спілкувався з шахтарями, як вони і просили, українською мовою.

“Яким дівчатам я щось недобре зробив? Вигнав, лишив премії, образив? Давайте так: чому я когось недобре привітав на 8 березня? Бо по-перше, когось не було на роботі. Хтось на роботі замість того, щоб працювати, лежав під ковдрою. Просили українською – говорю, хоча думаю російську всі розуміють”, – зазначив керівник Бужанської.

Він також говорив, що дає зауваження лише з приводу невиконання обов’язків працівниками.

Нагадаємо, 15-го січня на Бужанську призначили нового керівника – Олександра Стойловського. Він раніше був директором шахти «Капітальна» ДП Мирноградвугілля в Донецький області та менше двох місяців керував ДП «Передпускова дирекція шахти №10».

Перед шахтарями виступив і директор шахти №9 Павло Танчев, який пояснив ситуацію щодо гірничого обладнання.

Детальніше про акцію протесту дивіться в відеозаписах з прямого ефіру.

Увага! У відео присутня ненормативна лексика.

Юрків прокоментував акцію протесту. Разом із Стойовським таки написали заяви про звільнення. Шахтарі зазначили, що не приступлять до роботи, поки ситуація з керівництвом не вирішиться в Міністерстві енергетики та захисту довкілля.

Нагадаємо, 12-го вересня 2018 року був мітинг колективу шахти №9 «Нововолинська» під ДП «Волиньвугілля»: палили шини та грюкали касками з вимогою не звільняти директора копальні Володимира Юрківа, скасувати наказ №550, виплатити повністю заборгованість по заробітній платі.

Читайте також:

Шахта №9 «Нововолинська»: за що звільнили директора, чи поновлять його на посаді та коли закінчаться протести




коментарів: 9
  1. Та нехай хоч сам Папа Римський буде директором “ВолиньБЕЗвугілля”, без зміни відношення до вугільної галузі на найвищому державному рівні, докорінних змін у цій сфері нам не бачити. Бо ж від перестановки чиновників, як ми бачимо, нічого не змінюється.

  2. хлопци покажить де у свити є обладнання для роботи на пластах 0,6-0,7 крим кцтг чи кировец

    • А підкажіть де у світі є шахти котрі далеко не кожен день видають вугілля а потім ще й мішають його з породою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа