<

Ольгу Попіку обрали головним лікарем Нововолинського центру ПМСД

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:37 | 28.12.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
168
/ коментарів 18

27-го грудня в приміщенні Нововолинської міської ради відбувся конкурс на головного лікаря центру ПМСД. Претендували на зайняття посади медичного закладу т.в.о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка та сімейний лікар Оксана Войтович. Останню не допустили до участі в конкурсі, а Ольга Попіка стала переможцем.

Порядок проведення конкурсу та конкурсну комісію попередньо було затверджено на сесії міської ради 21-го грудня. Головою комісії призначили першого заступника міського голови, секретаря міської ради Андрія Сторонського. Секретарем – начальника відділу кадрової роботи та з питань запобігання і виявлення корупції виконавчого комітету Тетяну Михалюк.

Членами конкурсної комісії визначили: Тетяну Антонюк (начальник відділу правової роботи та житлових питань виконавчого комітету), Валентина Бортнічука (голова міської громадської організації «Нововолинське міське фізкультурно-спортивне товариство «Україна», член громадської ради при виконавчому комітеті), Леоніда Дудара (голова Нововолинської міської організації ветеранів війни та праці, член громадської ради при виконавчому комітеті) та Любов Кравцову (голова громадської організації «Комітет з питань відродження духовності», член громадської ради при виконавчому комітеті).

Кваліфікаційні вимоги до головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Нововолинський центр первинної медико – санітарної допомоги» поставили наступні: може бути особа, яка відповідає кваліфікаційним вимогам, передбачених Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78. «Охорона здоров’я», затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.03.2002 № 117 (зі змінами). Повна вища освіта (магістр, спеціаліст) за напрямком підготовки “Медицина”, перша або вища кваліфікаційна категорія за лікарською спеціальністю та за фахом “Організація управління охороною здоров’я”. Стаж роботи за фахом не менше 5 років, володіє державною мовою, здатна за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

Сімейний лікар Оксана Войтович, яка вирішила взяти участь в конкурсі, не була до нього допущена. Як зазначили, у неї відсутня одна з вимог – перша або вища кваліфікаційна категорія за лікарською спеціальністю та за фахом “Організація управління охороною здоров’я”. Войтович повідомила, що в січні збирається пройти відповідні курси.

З присутніх членів комісії два голоси було “за” допущення до участі Войтович в конкурсі, два “проти” і один “утримався”.

Ольга Попіка, яка була завідувачем Центру ПМСД в складі НЦМЛ і стала т.в.о. обов’язків головного лікаря відокремленого комунального підприємства, як єдиний кандидат на зайняття посади представила свою програму, яку планує втілювати в медичному закладі.

Зокрема, йшлося про наступне:

  • Розширити спектр платних послуг, які не передбачені програмою медичних гарантій.
  • Реалізувати програму розвитку закладу на 2019 рік, яку затвердили депутати міської ради. З міського бюджету буде виділено 2 мільйони 325 тисяч на закупівлю матеріального оснащення, комп’ютерної техніки електрокардіографів, лабораторного обладнання
  • Для покращення надання первинної медико-санітарної допомоги та реалізації принципу доступності лікаря з 1-го січня планують ввести чергові кабінети для надання невідкладної медичної допомоги сімейним лікарем. Вони будуть працювати в суботу з 9:00 до 17:00, в неділю та святкові дні з 9:00 до 14:00
  • Сімейні лікарі будуть засвідчувати факт смерті. Раніше на виклик про померлої людини виїжджала швидка допомога, та з січня це робота сімейного лікаря. Уже складено графік чергувань з поліцією, будуть забирати на констатацію
  • В наступному році планується ремонт амбулаторії в Благодатному та реконструкція приміщення центру зайнятості під ще одну амбулаторію, а також отримання кушеток, пеленальних столиків та іншого оснащення в межах участі в програмі Світового банку
  • Центр ПМСД отримає новий автомобіль Пежо
  • Для комфортного перебування пацієнтів в закладі планують створити місця для візочків, обладнати дитячі куточки, розмістити біля амбулаторії №4 (приміщення колишньої дитячої поліклініки) та біля амбулаторії в Благодатному дитячі майданчики
  • Ціль – навчити реєстраторів маршрутизації пацієнтів та ввічливого ставлення і правильності скерування
  • Забезпечити охайний вигляд персоналу та пошити форму з емблемою закладу
  • Старатися підвищувати фаховий рівень і професійність лікарів шляхом навчання на семінарах, тренінгах, обміні досвіду з містами-партнерами, щоб дивитися як надають допомогу в інших країнах
  • Для покращення якості профілактичної роботи створити сторінку закладу в фейсбук і сайт, щоб розміщати важливу інформацію
  • Частіше проводити дні здоров’я в місті: вимірювання артеріального тиску в супермаркетах. Окрім того, за допомогою глюкометра можна вимірювати цукор в крові. Проводити дні здоров’я на підприємствах: вимірювати вміст цукру, артеріальний тиск
  • З 1-го березня запроваджується електронна картка пацієнта та електронний рецепт
  • На кожній амбулаторії планують відкрити школу здоров’я, проводити роз’яснювальну роботу сімейного лікаря з пацієнтом

“Важливу роль відіграє навчання персоналу навичкам співпраці з пацієнтами. Велику долю конфліктів можна вирішити на місці, спокійним та врівноваженим ставленням медпрацівників до пацієнтів. Плануємо працювати на договірній основі з вторинною ланкою надання допомоги (Нововолинська ЦМЛ, – ред.) для консультацій у вузьких спеціалістів, додаткових обстежень”, – резюмувала свій виступ Попіка.

У членів комісії не було запитань. Тільки Сторонський поцікавився станом речей з укладення та перереєстрації декларацій (з виділенням Центру ПМСД укладені договори з лікарями доводиться перереєстровувати. Стараються робити це таким чином: надсилають смс-повідомлення пацієнту та в телефонному режимі просять вказати код, – ред.).

“34 тисячі декларацій укладено, переукладено – 24. На сайті Національної служби здоров’я з’явилася інформація, що можна подати відповідний пакет документів і зарахуються декларації, які були укладені з Центром ПМСД ще у складі НЦМЛ. Ми подали і чекаємо відповіді”, – зазначила Попіка.

Нагадаємо, що виплати лікарям мають залежати від кількості укладених декларацій.

Після виступу єдиного кандидата на зайняття посади головного лікаря, зі словом виступила сімейний лікар, яку не допустили до участі в конкурсі. Войтович подякувала усім, хто все-таки проголосував “за” і зазначила, що буде йти до поставленої цілі.

“Ольга Олександрівна все казала правильно, але…Ярмарок здоров’я? Ми вже “розбазарили” своє здоров’я. Стояти лікарю в супермаркеті і міряти цукор людям, які прийшли купувати продукти і вже зранку поснідали (аналіз роблять натще). Достовірність – нуль. Вимірювати тиск на підприємствах? Кожен хвилюється на роботі, показник може бути вище норми, для чого виписувати рецепт?

Згідно реформи гроші пацієнта – наша заробітна плата. Жодного слова не почули як підвищити добробут лікаря. Лікар-педіатр, яка нещодавно прийшла на роботу в лабораторію №3 чистими на руки отримує 2900. Я, сімейний лікар з вищою категорією, стажем 17 років, отримую 4 тисячі. Я перший сімейний лікар 

в Нововолинську 

і цю проблему бачила з самого початку.

Я одна з перших набрала 2100 декларацій, бо нас підганяли. На день сьогоднішній 

перереєстровано 910 

декларацій, які вдома перереєстровую в святкові 

і вихідні. Це величезна проблема. Пацієнти обирали лікарів, не бачачи лікаря. Все робилося технічно

Все добре за пацієнтів, за майданчики, та лікарі незадоволені. Нас 60%, про нас ніколи не йдеться жодного слова. Чому я спочатку маю мати категорію по управлінню, а тільки тоді робити реформу?

В амбулаторіях немає де погодувати дитину, немає каналізації, в кабінетах холодно”, – зауважила Войтович.

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/349036515889749/

Після виступу Сторонський резюмував як пройшло засідання конкурсної комісії. Всі члени одноголосно проголосували “за” запропонувати на посаду головного лікаря центру ПМСД Ольгу Попіку.

28-го грудня результати оприлюднили на офіційному сайті міської ради. Останній етап конкурсу – призначення міським головою керівника закладу шляхом укладення контракту.




коментарів: 18
  1. саме цікаво, що декларація була укладена з одним лікарем а пр и переєстрації вийшло з іншим…. сказали що той лікар уже набрав……як таке можебути?! ніде порядку немає….

  2. Банда злякалася тендітної жіночки-лікаря Оксани Войтович і проголосувала за “водичку” Попіки, яка після ремонту не бачить дірявий лінолеум! Вона хоче створити аккаунт на фейсбук!!! Регочу 3 рази!!! Зараз дати відповідь на Нововолинських сайтах на просте питання-скільки коштує нове крісло – не хоче! Добре, дочекаюсь f.

    • Нiхто нiкого не злякався, шановна. Регочить хоч 100 разiв. Там люди з мужнiм характером засiдали.

  3. Оксана Олександрівна діло говорить. Шкода, що реформа так і пройде без реформування (((

  4. Жодна свол***та із числа, так би мовити, лікарів та медсестер ЦМЛ відкрито не заступилася за О.Войтович – мужню та сміливу жінку. Котра публічно висвітлила кричущі проблеми мешканців Нововолинська – “чарівного містечка”, у площині медичного забезпечення і реформ, котрі проводить в Україні У. Супрун. Які саботуються найвищими керівниками місцевої влади.
    Жоден, ЖОДЕН! із коментувальників не сказав, що в Нововолинську потрібна кардинальна і повна заміна місцевих владних керівників та їхньої комуністичної команди.

    • Чого ви такий злий на всiх?
      Жити треба по Заповiдях Божих! А те творити ненависть до ближнlх!

      • З Новим роком, вас, по-перше. А по-друге: Я добрий. Це ви злі. Бо не помічаєте зла і не бажаєте боротися із ним, як передбачено Ним у заповідях Божих. Персонально для вас. Не любите правди і змирилися із щоденною брехнею місцевих владних керівників. Що творять повсякденну ненависть до людей котрі їх матеріально утримують і годують.

        • На все воля Божа, шановний пане! Як обрали пана Сапожнiкова, значить так тому i бути! Вас також вiтаю з Новим роком та Рiздвом Христовим! Бажаю Вам молитвою та покаянням здолати брань в душi.

  5. Я вважаю що це ідіотизм заставляти лікарів працювати ще і у свята і неділю за таку зп. Цікаво, хто з них першим відкриє ПП і таки плюне на усю ту структуру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер