<

Оголосили тендер на проєкт щодо недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 13.11.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4503
/ коментарі 3

Державне підприємство «Дирекція по будівництву об’єктів» оголосила тендер на послуги з розроблення техніко-економічного обґрунтування недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля».

Торги тривають на сайті Prozorro. Пропозиції від учасників прийматимуть до 15-го листопада, аукціон розпочнеться днем пізніше – 16-го листопада, – пишуть Волинські новини.

Очікувана вартість робіт – 6,033 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше БУГ повідомляв, що Кабмін виділив кошти на розроблення проєкту щодо недоцільності добудови Шахти №10.

Відповідно до технічного завдання, документацію, що стосується об’єкта незавершеного будівництва – шахти № 10 «Нововолинська», що в селі Поромів Володимирського району, – мають розробити на підставі постанови Кабміну № 968 від 30 серпня 2022 року. Розробку обґрунтування профінансують із державного бюджету.

Проєктування має включати поетапне обстеження обсягів виконаних робіт; розроблення документації незавершеного будівництва шахти № 10 «Нововолинська» згідно з концепцією національної програми трансформації вугільних регіонів України; добудову шахти № 10 «Нововолинська» та введення її в експлуатацію згідно з затвердженим проєктом будівництва; розроблення кошторисної документації попередніх етапів для порівняння витрат на їх реалізацію.

Серед варіантів розроблення техніко-економічного обґрунтування – трансформація об’єкта незавершеного будівництва «Будівництво шахти № 10 «Нововолинська» в рамках концепції національної програми трансформації вугільних регіонів України (ліквідація об’єкта) або введення в експлуатацію шахти № 10 «Нововолинська» (введення в експлуатацію першої черги потужністю 450 тисяч тонн на рік і другої черги такої ж потужності з виходом на проєкту потужність 900 тисяч тонн на рік).

Техніко-економічне обґрунтування недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» мають підготувати до 30 квітня 2024 року.

Нагадаємо, шахту № 10 «Нововолинська» будують понад 30 років, із 1989-го. Із кожним роком шанси на відкриття копальні ставали все примарнішими, бо обладнання, яке не працювало і дня, зношувалося. Ступінь її готовності – 85%.

Тамтешні запаси вугілля оцінюють у 37 мільйонів тонн. Шахта розрахована на 40 років.

Рішення про припинення будівництва копальні прийняли у 2019 році. Відтоді кошти виділяють тільки на підтримку роботи шахти в безаварійному стані.




коментарів: 3
  1. Чому ви нічого не напишете про скандальний закон 3663 який підписав президент ! Вам дали наказ мовчати ???

  2. До квітня 2024 року ще й дармоїдів,які будуть вирішувати долю шахти, потрібно годувати…. В книгу рекордів Гіннеса пора заносити,бо так безславно і закриють….років за 15….

  3. Скільки грошей було вкрадено на цьому будівництві ,і чому всі ці “герої” з високих кабінетів не сядуть на лаву підсудних ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа