<

Обрали два твори, що претендують на Гімн Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:33 | 12.06.2020 / Нововолинськ /
Перегляди
28
/ коментарів 5

Із чотирьох  варіантів творів, автори яких взяли участь у  конкурсі на написання проєкту Гімну Нововолинська, комісія 11-го червня обрала два.

Про це інформують на сайті Нововолинської міської ради.

Нагадаємо, конкурс оголосили ще у березні і приурочили його до 70-літнього ювілею міста, котрий відзначатимемо в останню неділю серпня нинішнього року. Організатором виступили відділ культури та центральна міська бібліотека.

Директорка Нововолинської ЦБС Світлана Кухарук розповіла, що головною метою є створення хвалебної пісні про Нововолинськ з метою виховання патріотизму, національної гідності й любові до рідного краю.

Відповідно до положення, конкурс проходить у 2 тури: перший – створення вірша, а другий – написання музики та аранжування.

На розгляд конкурсної комісії свої твори представили працюючий пенсіонер ТзДВ «Елтех» Зиновій Нагірний, журналістка часопису «Наше місто-Нововолинськ» Людмила Трубнікова. Пенсіонер із Бужанки Ярослав Гиць разом із Заслуженим працівником культури України Олександром Каліщуком, а також лікар-стоматолог Ірина Мартинишин-Приступа із директором Нововолинської дитячої школи мистецтв Юрієм Савраюком запропонували свій варіант пісні, уже покладеної на музику.

Визначаючи переможця, комісія керувалася смисловим та змістовним наповненням тексту. У результаті виокремили два з них: вірш Людмили Трубнікової та спільний  творчий доробок Ірини Мартинишин й Юрія Савраюка. Вирішили рекомендувати цим авторам доопрацювати свої твори.

Адже, як зазначила керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк, Гімн Нововолинська, який стане переможцем, має залишитися   в історичній пам’яті не на один десяток років.

Відтак, члени комісії вирішили  повторно зібратися 26-го червня, щоб визначити  найкращу  версію тексту, покладену на музику.

За підсумками проведення 2-х турів Гімн Нововолинська затвердять на сесії Нововолинської міської ради. А його перше офіційне виконання відбудеться під час відзначення 70-літнього ювілею.




коментарів: 5
  1. З цих двох – тандемський кращий, більш насичений.
    Скоротити тільки треба. Навіть державного далі першого куплету мало хто знає.

  2. О-о о)Той перший якраз про Сапожнікова!
    Ідуть підприємці -віват Кібальчишу!
    Їдуть шахтарі-віват Кібальчишу

    Бо той другий спочатку надра,потім нарди,а далі і нари можуть бути.

  3. Трубнікової кращий варіант.Тут є історія.А перший варіант совковий-набір слів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер