<

Обмін студентів за кордоном: нововолинці взяли участь у проєкті розвитку молоді в Литві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:42 | 24.05.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
685
/ Коментарі відсутні

Молодь з Нововолинська взяла участь у проєкті обміну студентів «Еразмус+» та вирушила до Литви. Навчання для команди студентів та випускників повністю фінансується Європейським союзом.

У проєкті обміну взяли участь 26 учасників з України, Португалії, Польщі, Болгарії та Туреччини. Серед них наші містяни, студенти вищих навчальних закладів Павло Ткачук, Катерина Кльофа, Марія Модік, Юлія Михайлюк та випускник Нововолинського ліцею №5 Роман Борисюк.

Проєкт підтримує можливості навчальної та академічної мобільності в освіті, проєкти та партнерства, розвиток стратегій та співпраці.

Основна мета навчання у Литві – вирішення міграційної кризи, дискримінації через расу, релігію, національність через діалог, голос та поширення інформації.

“Я був дуже щасливий коли взнав, що пройшов туди. Мої друзі мали можливість доєднатися до проєкту. Вони приїхали в Литву напряму з України. Ми зрозуміли, що наш голос це важливий інструмент, який допомагає нам боротися з суспільними проблемами”, – розповів студент.

Нововолинці відвідали цікаві воркшопи щодо командобудування, вдосконалення комунікацій з іншими. Важлива частина програми також була присвячена внутрішнім особистим проблемам та переживанням за допомогою медитацій, прийняття, розмови та діалогу.

Харчування, дорога та проживання у національному парку, розташованого в самому серці Литви, повністю оплачувалась організаторами.

“Ми дуже щасливі, що маємо змогу відвідувати такі події, тепер можемо поділитися набутим досвідом та поширювати свої знання з іншими”, – додали нововолинці.

«Еразмус+» є програмою міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту, що підтримує освітній, професійний та особистий розвиток громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер