<

Перше обговорення створення госпітального округу: Нововолинськ чи Володимир-Волинський?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:44 | 12.01.2017 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарів 19

12-го січня в актовому залі Нововолинської міськради своє право бути центром госпітального округу відстоювали представники Володимира-Волинського та Нововолинська. Організувала обговорення Волинська обласна державна адміністрація, яка для врегулювання цих питань створила тимчасову робочу групу. У розмові брали участь представники лікарень, військові та депутати.

Приєдналися також до цього обговорення Депутати обласної ради Борис Бабійчук, Константин Зінкевич, Олексій Панасюк, депутати Нововолонської міськради Руслан Соловйов, Богдан Бадзюнь, Валерій Мних, депутат Володимир-Волинської міськради, прес-секретар 14-ої окремої механізованої бригади Надія Замрига, Роман Гук, голова Володимир-Волинської районної ради, Олег Свідерський та Матвійчук Ярослав заступники Володимир-Волинського міського голови, голова Іваничівської РДА Лілія Кревська, Микола Гінайло голова правління Володимир-Волинського міського благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі», волонтер.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк розповів присутнім усі критерії створення госпітальних округів у Волинській області.

“Госпітальний округ – це функціональне об’єднання медичних закладів розміщених на одній території для надання вторинної спеціалізованої медичної допомоги. Це не є адміністративне утворення, яке буде забезпечуватися фінансами. В концепції реформування фінансування здійснюватиметься  з огляду на потужність запису пацієнтів до сімейного лікаря. Такі зміни відбуватимуться з 1-го січня 2018 року. У 2017 році потрібно детально обговорити місця, де все ж таки краще розмістити госпітальні округи, тобто така зустріч не остання” – зазначив Ігор Ващенюк.

Було також повідомлено, що Волинська область має надлишкову кількість ліжкомість. Є лікарні, які взагалі не виконують ніяких медичних функцій. У кращому випадку вони слугують для певної соціальної підтримки населення, в гіршому – являються лише місцем для працевлаштування лікарів, яким платять зарплату. Кошти, які держава виділяє на медицину перш за все повинні йти на пацієнта та на послуги.

Наразі розглядають створення трьох госпітальних округів: Луцького, Нововолинського та Ковельського. Критеріями, відповідно до листа Міністерства охорони здоров’я, є те, що лікарня другого рівня повинна обслуговувати не менше 200 000 населення, першого рівня – 100 000 населення, не більше 60 кілометрову доступність, також враховується наявність матеріально-технічної бази, спеціалістів тощо.

Начальник управління охорони здоров’я також додав, що при формуванні госпітальних округів потрібно враховувати і безпеку пацієнтів, тобто лікарі повинні мати практику в роботі.

Протягом року Управління охорони здоров’я, спираючись на думку спеціалістів, повинне обрати Нововолинськ або Володимир-Волинський для створення госпітального округу. За всіма критеріями організувати округ краще в Нововолинську, але за думкою більшості громади, яка зібралася на обговореннях, Володимиру-Волинському потрібніше мати таке місце.

Перш за все в Нововолинську потужніша лікарня, забезпечена сучасним обладнанням та хорошими спеціалістами, розрахована вона на реабілітацію постраждалих шахтарів. Населення у місті сягає 57 000, Володимир-Волинський має менш – 39 000.

Депутат Володимир-Волинської міської ради Надія Замрига зауважила, що наразі нововолинські шахти працюють в мінімальному режимі, а у Володимирі-Волинському діє три військові частини. Це треба врахувати і рішення адаптувати до потреб пацієнтів.

Варто розглядати різні пропозиції, чи діяти треба лише виключно за постановою Кабінету Міністрів? – поцікавилася Надія Замрига.

Ігор Ващенюк відповів, що загальнодержавних вимог потрібно дотримуватися, в будь-якому разі це краще ніж беззаконня.

Підтримали думку військові, вони переконані в тому, що госпітальний округ необхідний Володимиру-Волинському, так як там знаходиться військова частина. Воєнні внаслідок війни потребують лікування та реабілітації. Зазначали також, що важко доведеться з доїздом, люди з навколишніх сіл та районів змушені будуть минати Володимир-Волинський, щоб потрапити в нововолинську лікарню.

Представники з Володимира-Волинського, також орієнтувались на те, що поруч із їхнім містом пункт митного пропуску “Устилуг”, де кожного дня є багато людей, яким може знадобитися медична допомога.

Депутат Волинської обласної ради Борис Бабійчук зазначив, що не варто розглядати інші варіанти, так як в Нововлинську розвинута інфраструктура та є спеціалісти з досвідом. А воєнні, на сьогоднішній день, лікуються в військових шпиталях у Києві, Дніпропетровську.

Висловився депутат облради Олександр Панасюк Володимира-Волинського, він довіряє більше нововолинським лікарям, операцію на нозі здійснював саме тут, та дружина народжувала у Нововолинському пологовому відділені. Тобто якістю обслуговування депутат задоволений.

Підтвердив ці слова головний лікар НЦМЛ, Віктор Мороз, він розповів, що у Нововолинську справді багато пацієнтів з Володимира-Волинського та району, зокрема у пологовому відділені.

Заключне слово взяв Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, він помітив, що з Володимира-Волинського прибув потужний “десант” для того щоб відстоювати право на створення госпітального округу саме в їхньому місті. Нововолинськ також моли представити інваліди-шахтарі.

Як уже зазначав Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк це питання розглядатимуть протягом 2017 року. Неодноразово ще будуть організовані такі зустрічі. Усі думки та пропозиції обов’язково будуть враховані.




коментарів: 19
  1. Ми живемо все краще і краще, в нас тільки всі блага робляться для керівництва олігархічної верхівки держави, а прості Українці виживуть то виживуть, зате кошти будуть для чиїхось офшорів, при Союзі старались приблизити лікувальні заклади до людей, а нинішня майданна влада від людей.

  2. за словами функціонерів “кожен громадянин має право обирати собі лікаря” ОБИРАТИ а доїхати то вже його проблема . правда не виключено варіант доставки із ПУЗОВА чи МИКИТИЧ по дорозі з полювання ЛЬОШОЮ ПІНАСЮКОМ з ногою скрученою або ” то їхня проблема ми ж надали право скористатися НОВОВОЛИНСЬКОМ” а дороги то ни ми і взагалі ми валантьори і ни те гроші зшибали.он путьон настіпати збіраїться нам тре думати як стрічати.

  3. Зрозуміло що у Володимирі.Але всюди корупція…хто більше на верх дасть,там і буде.

    • Хто вибрав цих во депутатів Панасюка і Зінкевича? Більшого лиха для Володимира не знайдеш. Вони ладні все віддати нововолинську, луцьку, чорту лисому бо Зіня вибори мера не виграв і не виграє ніколи. Отак то мстять жителям міста за те що пролетіли мимо кормушки. А посада обласного депутата їм доходу не приносить

  4. Спочатку треба подивитися на лікарні , та порівняти їх по кількості та якості виконаних операцій, родів. По цих даних Нововолинськ сильно випереджає конкурентів. Сюди їдуть і з Володимира, і з Іванич, і з Червонограда, Сокаля та навколишніх сіл тому, що лікарі мають досвід роботи та є відповідне обладнання. До речі не гірше , як в Луцьку. Висновок робіть самі.

  5. Мудаки ці двоє псевдо депутатів – Зінкевич, який працює і офіційно заробляє 1700 грн. в місяць, ви в це вірите? Та Панасюк який будучи депутатом обласної ради вже 5 автомобілів собі купив, а ви кажете депутатство грошей не дає, ще зараз їх і Сапог купив за пару баксів щоб вони в його бік співали.
    Ось так виборці Володимира дивіться яких мудаків обрали до обласної ради

    • В страшному сні не можна уявити що може бути така мудачня.Самопоміч гони їх від себе бо засеруть честь кожного партійця партії і кожного особисто.

  6. Та про що мова, звісно ліпше Нововолинськ!! Тут така потужна база, велика територія, набагато вищий рівень надання медичної допомоги!! І це розуміють медики!!!! А військові дійсно лікуються у військових шпиталях, при чому тут цивільна лікарня??? у Володимирі там безлад і трухля.

  7. Вас розвели як лохів останніх, а ви тут винних шукаєте.Все давно вирішили! Це просто зробили заспокійливе шоу для саганюкового лохторату.Надійтеся нетямущі.Скільки Володимир вклав в модернізацію лікарні , не в ремонти , не в покозуху перед папіком? Ви про це думали? Нуль. Хто головний лікар в Новіку і яку він має харизму і як на Клачука старий гаркає. А той тремтить перед князем. Послав би нах… то може б заповажав. Все воно повязане , малята!

  8. Не знаю як у Нововолинську, але у Володимері мій сусід нещодавно вирішив зробити щеплення від грипу, пішов в лікарню, а там пів дня вирішували хто буде робити щеплення, бо відповідального працівника вже рік немає, прийшлось робити участковій медсестрі, а у кабінеті для щеплень прибиральниця залишає свій інвентар, а щеплення які лікарня отримала для власних потреб, зберігаються у відключеному холодильнику.

  9. Якшо мер чи то князь не лікується в тій лікарні то він десь мав і щось клав на її потреби, на персонл,оснащення. Головне щоб правильно зустріли перед виборами і підвіконники були чисті І то багато літ .А нині засвербіло то робить вигляд аяяй їдьте і відстоюйте.Файний сценарист.

  10. Хлопці не будьте наївними дурниками.Там все парєшалі на рівні області і неньки . Хто такий Віктор Мороз і хто тихий скрамняшка Олександр Клачук .А те шо делегацію папік випровадив на це шоу))) Нуууу тре ба ж буде показати любов до громади і газетка буде в наступний четвер цікавою))))))))))))))))))))))))Дай Боже помилитися!

  11. Найбільша ” провина” Зінкєвіча і Панасюка в тому що у Нововолинську лікується кожен десятий житель нашого міста, а у Володимирі чомусь жодного нововолинця

  12. Ви хочете добра в цьому місті? Від кого? Поки старий не піде з своєю маладою камандою ні нашо не надійтесь. Будьте розумні.

  13. Ці сволочні бандюки-волонтьори поїхали на чужу землю і плюндрують свою медицину. Хай Костік розкаже,як херово служилось 50 років його баті,який брав бабло в студентів за ренген, і попалився. І плазував рачки перед старим Саганом, щоб той його визволив, ато би досі сидів… А тепер вже херова йому медицина? Жидюри срані

  14. Ха-ха-ха! Пришелепкувата самонемоч. Папа і доктори на всю катушку за паскудну, але свою медицину деруться, а ви самі себе очорнили. Помогли папіку, маладци. Не бачити вам владии як своїх єврейських вушок!!!!! А-ха0ха

  15. Гнати тих валантьорів з нашого міста, негідники, хай прийдуть і глянуть лікарям зараз в очі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа